Dolar

32,5804

Euro

34,8041

Altın

2.508,71

Bist

9.693,46

Irak’tan 'İran Devrim Muhafızları' açıklaması

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, ABD'nin İran Devrim Muhafızları Ordusunu (DMO), terör örgütleri listesine alma kararını durdurması için 'ABD, Mısır ve Suudi Arabistan yönetimiyle iletişime geçtiklerini' belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-09 21:47:24

Irak’tan 'İran Devrim Muhafızları' açıklaması

Abdulmehdi, haftalık bakanlar kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın DMO'yu, terör örgütleri listesine alma kararına değinen Abdulmehdi, "İran Devrim Muhafızları Gücü'ne yönelik kararı durdurmak için Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve ABD yönetimiyle iletişime geçtik ancak Trump kararında ısrarlıydı." ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı, tüm ülkelerle ilişkilerini koruyacaklarını belirterek, "ABD ve İran'a, 'Irak'ın çıkar çatışmalarının sahası olmasını istemediğimizi' ilettik. Irak, hiçbir bölgesel çatışmanın tarafı olmayacak." dedi.

SUUDİ ARABİSTAN İLE İLİŞKİLER

Suudi Arabistan'ı yakında ziyaret edeceği bilgisini paylaşan Abdulmehdi, "Ürdün ve İran'la oluğu gibi Suudi Arabistan ile de birtakım anlaşmalar imzalayacağız. Irak, komşu ve bölge ülkelerle ortak çıkarlar temelinde çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'NİN DMO'YU TERÖR LİSTESİNE ALMASI 

ABD Başkanı Trump, İran Devrim Muhafızları Ordusunun ülkesinin yabancı terör örgütleri listesine eklendiğini duyurmuştu.

Beyaz Saray'dan Trump adına yapılan yazılı açıklamada, "Devrim Muhafızları Ordusu, İran hükümetinin küresel terörizm kampanyasını yönlendirme ve uygulama konusundaki ana aracıdır." ifadelerine yer verilmişti.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi de ABD'nin Devrim Muhafızları Ordusunu yabancı terör örgütleri listesine dahil etmesine karşılık, ABD Merkez Kuvvetlerini (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldığını duyurmuştu.

Haber Ara