Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

Irak'tan Erdoğan'a: Ateşe benzin döküyor

Erdoğan'ın , Irak Başbakanı Haydar Abadi’ye ‘had bildirmesi’ne Irak, “Erdoğan ateşe benzin döküyor” diye karşılık verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-11 19:46:10

Irak'tan Erdoğan'a: Ateşe benzin döküyor

Meclis'ten geçen sınır ötesi harekat tezkeresi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın “Musul'a kimse giremez” sözlerinin ardından Irak'la Ankara-Bağdat hattı daha da gerilmişti.

Irak meclisi Türkiye'yi ‘işgalci' ilan etmeye hazırlandığını açıklamış, Ankara, Irak meclisinin kararını ‘şiddetle protesto edip' kınamıştı.

‘Topa giren' ABD, Irak topraklarında bulunan Türk askerinin koalisyon güçlerine dahil olmadığını söyleyip “Türk ordusu izinle gelmemiştir ve illegaldir” demişti.

Irak Başbakanı Haydar El Abadi ise Irak topraklarında bulunan Türk askeriyle ilgili “Türklerin macerasının bölgesel bir savaşa dönüşmesinden korkuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan ‘had bildirmişti': Sen benim muhatabım değilsin

Son olarak Erdoğan, Abadi'nin kendisine hakaret ettiğini öne sürerek, “Sen benim muhatabım değilsin, karatımda değilsin, kalitemde değilsin. Biz bildiğimizi okuyacağız. Kim bu, Irak'ın Başbakanı… Önce haddini bil. Şu anda kendileri Başika üssünü kurmamız için bizlere talepleri var. Bunların canlı kayıtları var. Bunlar televizyonlarda yayımlanacak. Şimdi diyor ki Başika'dan çekilin. Türkiye'nin ordusu sizden talimat almaz” ifadelerini kullanmıştı.

Abadi'nin sözcüsü: Güvenlik meselesi kişisel probleme dönüştü

Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Abadi'nin sözcüsü Saad el Haditi, AFP'ye yaptığı açıklamada Erdoğan'ın ateşe benzin döktüğünü söyledi.

Türkiye'den gelen açıklamaların hukuk ve güvenlik meselesini kişisel probleme dönüştürdüğünü öne süren Haditi, “Anlaşılan Türkiye, Irak'la sorunun çözme konusunda ciddi değil” şeklinde konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara