Dolar

32,3640

Euro

34,9709

Altın

2.325,78

Bist

9.079,97

Irak'taki FETÖ okulları için karar verildi

Irak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okulların Eğitim Bakanlığına bağlanarak bu kurumlarda Iraklı öğretmenlerin görevlendirileceği bildirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 09:16:13

Irak'taki FETÖ okulları için karar verildi

Irak Eğitim Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, bazı kentlerde bulunan FETÖ'ye ait 9 okulun bakanlığa bağlanması süreci başlatıldı. Bu konuda yürütülen çalışmalar sona erdiğinde okullar, Eğitim Bakanlığının bünyesine geçecek.

Eğitim dili İngilizce olan bu okullarda halihazırda Irak eğitim müfredatı okutuluyor. Süreç tamamlandığında Iraklı eğitim kadroları tahsis edilerek derslerin yine İngilizce verilmesi öngörülüyor.

Iraklı yetkililer, Eğitim Bakanlığının belirleyeceği kadro ve derslerle ilgili olarak Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği ile koordinasyon ve istişare çalışması yürütüyor. Eğitim kadrosuna destek konusu Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle de istişare edilerek bu konuda iki ülke bakanlıkları arasında iş birliği yapılacak.

Okulların FETÖ unsurlarından arındırılarak Irak Eğitim Bakanlığı bünyesine geçmesiyle ilgili 16 Ekim'de bakanlık kararnamesinin çıkartıldığı öğrenildi.

"GİRŞİMLER SONUÇ VERMEYE BAŞLADI'' 

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ okullarıyla ilgili 2,5 yıldır sürdürülen girişimlerin sonuç vermeye başladığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Irak Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Maarif Vakfının, çalışmaları sonuçlandırmak üzere karşılıklı ziyaretler gerçekleştirmelerinin öngörüldüğünü aktaran Kaymakcı, Türkiye'nin eğitim dahil her alanda Irak'ı desteklemeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara