Dolar

32,5168

Euro

34,8516

Altın

2.484,95

Bist

9.555,16

Irak’ta üniversite öğrencileri de, protestolara katılmaya başladı

ABD ve İran’ın vekalet savaşı yürüttüğü Irak’ta, hükümet karşıtı protesto gösterileri sürerken; üniversite öğrencilerinin de protestoculara destek verme kararı aldığı ve meydanlara indiği gözlendi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-26 14:26:09

Irak’ta üniversite öğrencileri de, protestolara katılmaya başladı

buyuk2_104

Irak'ta durum her geçen gün kötüleşiyor. ABD ve İran'ın vekalet savaşı yürüttüğü Irak'ta, hükümet karşıtı protesto gösterileri sürerken; üniversite öğrencilerinin de protestoculara destek verme kararı aldığı ve meydanlara indiği gözlendi.

Güvenlik güçlerinin protestoculara karşı sert müdahalelerde bulunmasına tepki gösteren üniversite öğrencileri, başta başkent Bağdat olmak üzere ülkenin orta ve güney illerinde büyük protesto gösterileri düzenlemeye başladığı öğrenildi.

buyuk_226

Irak'taki kaynaklar, başkent Bağdat ve ülkenin güneyindeki illerde, onbinlerce öğrencinin protestoculara destek vermek için üniversitelerden dışarı çıkarak, meydanlarda oturma eylemi başlattıklarını bildirdi.

Bu arada günün erken saatlerinde, güney Irak'taki Dhi Qar Valiliği'nde protestocular ve güvenlik güçleri arasında çatışmaların yaşandı; güvenlik güçlerinin ise kendilerine taş atan protestoculara karşı gerçek mermi kullanması sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı gelen haberler arasında.

Haber Ara