Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

Irak'ta sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Irak’ta birçok vilayette düzenlenen hükümet karşıtı gösteriler sonrası ilan edilen sokağa çıkma yasağı bu sabah 05:00’den itibaren kaldırıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-05 08:35:51

Irak'ta sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Irak'ın başkenti Bağdat ile güney kentleri 1 Ekim'den bu yana "yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmeti yoksunluğu" nedeniyle düzenlenen gösterilere sahne oluyor.

EN AZ 100 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Güvenlik gerekçeleriyle adının açıklanmasını istemeyen Irak Sağlık Bakanlığından bir yetkili, başkent Bağdat başta olmak üzere birçok vilayette düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde ölü sayısının 100'e yükseldiğini, yaralı sayısının ise 2 bine yaklaştığını kaydetti.

"TUTUKLANMA KORKUSU" ÖLDÜRÜYOR

Yetkili, yaralılar arasında hayati tehlikesi olanların bulunduğunu belirtirken, insanların yaralıları, tutuklanma korkusundan dolayı devlet hastanelerine götürmediğini, bu nedenle ölü sayısının artabileceğini söyledi.

GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN DE ÖLENLER VAR

Hayatını kaybedenler arasında güvenlik güçlerinden de kişiler bulunuyor.

Öte yandan hastanelerde, yaralılara acil müdahale için tıbbi malzeme ve kan ünitelerinde sıkıntı yaşandığı belirtildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması için talimat verdi.

Irak resmi ajansının haberine göre, Abdulmehdi'nin talimatıyla Bağdat ve güneydeki bazı kentlerde sokağa çıkma yasağı saat 05.00 itibarıyla kaldırılacak.

Olaylar nedeniyle başkentin yanı sıra Zikar (Nasiriyye), Meysan (Amara) ve Babil (Hile) kentlerinde sokağa çıkma yasağı edilmişti.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara