Dolar

32,5402

Euro

34,9141

Altın

2.422,88

Bist

9.717,13

Irak'ta şiddetli yağış kampları vurdu

Irak'ın batısındaki Enbar vilayetinde etkili olan sağanağın, bölgedeki göçmen kamplarında su baskınlarına neden olduğu bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 10:32:51

Irak'ta şiddetli yağış kampları vurdu

AA'nın haberine göre, Enbar Vilayet Meclisi Başkanı Sabah Kerhut, Enbar'ın güneyindeki Felluce ilçesine bağlı Amiriyye nahiyesi ile Ebu Gureyb'teki göçmen kamplarının tamamının sağanak nedeniyle su içinde kaldığını söyledi.

Bölgedeki göçmenlerin insani felaket yaşadıklarını belirten Kerhut, söz konusu sığınmacıların ölümden kurtarılmaları ve güvenli yerlere taşınmaları için uluslararası insani örgütlerin yardımına muhtaç olduklarını dile getirdi.

Kerhut, bu kamplarda hastalanan onlarca kadın, çocuk ve yaşlının ambulanslarla Amiriyye Hastanesi'ne kaldırıldığını ifade etti.

Merkezi hükümete ve Başbakan Haydar el-İbadi'ye duruma müdahale etmeleri ve göçmenleri boğulmaktan kurtarmaları çağrısında bulunan Kerhut, kamplardaki su seviyesinin yükseldiğini aktardı.

Uluslararası Göç Örgütü, ekim ayının başlarında yayınladığı raporunda, ülke içinde göç eden Iraklıların sayısının 3,2 milyonu geçtiğini duyurmuştu.

IŞİD'in Irak'ın kuzeyi ve batısında bazı bölgelerin kontrolünü sağlamasının ardından ülke içinde yoğun göç dalgaları gerçekleşmiş ve bu bölgelerde IŞİD ile ırak güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaya başlamıştı.

Haber Ara