Dolar

32,3276

Euro

35,0275

Altın

2.284,06

Bist

8.970,01

Irak'ta şiddet olayları

Irak'ta şiddet olayları

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-10 01:43:52

Irak'ta şiddet olayları
Irak'ın başkenti Bağdat'ın bazı bölgelerinde yaşanan şiddet olaylarında 7 kişinin hayatını kaybettiği, 31 kişinin yaralandığı bildirildi.

Polis Üsteğmen Hatem el-Cabiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat'a bağlı Et-Taci ilçesinde askeriyeye ait devriye aracının geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir askerin öldüğü, 4 askerin yaralandığını söyledi.

Bağdat'ın El-Gazaliyye bölgesindeki bir kahvehane yakınında meydana gelen patlamada iki kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bilgisini paylaşan Cabiri, El-Medain ilçesinde bir araca yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi neticesinde bir kişinin öldüğünü, iki kişinin yaralandığını ifade etti.

Cabiri, başkentin Ebu Duşeyr Mahallesi ile El-Beyya bölgesindeki bombalı saldırılarda da iki kişinin öldüğünü, 17 kişinin yaralandığını dile getirdi.

Kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişilerin El-Huriyye bölgesinde bir aracı hedef aldığını da aktaran Cabiri, bir kişinin olay yerinde yaşamını yitirdiğini sözlerine ekledi.

Güvenlik zafiyetinin yaşandığı Bağdat, sık sık şiddet olayları ve bombalı saldırılara sahne oluyor. Iraklı yetkililer, söz konusu saldırıların arkasında terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı grupların bulunduğunu ileri sürüyor.

Haber Ara