Dolar

32,5244

Euro

34,9814

Altın

2.431,49

Bist

9.806,23

Irak'ta Kurban Bayramı hazırlıkları

Irak'ta Kurban Bayramı hazırlıkları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-22 15:53:52

Irak'ta Kurban Bayramı hazırlıkları
Irak'ın Erbil kentinde Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında yoğunluk yaşanıyor.

Erbil Valiliği tarafından kente 10 kilometre mesafede kurulan hayvan pazarına gelen besiciler, talebin daha ziyade küçükbaş hayvanlara olduğunu belirtiyor.

Müşterilerin ilgisine sunulan küçükbaş kurbanlıkların fiyatı 170 ila 400 dolar arasında, büyükbaşların ise bin 700 ila 2 bin dolar arasında değiştiğini belirten hayvan satıcıları, fiyatların geçen yıla oranla düştüğünü ifade ediyor.

- "Suriye'den getirilen hayvanlar piyasayı bozdu"

Pazardaki satıcılar, Suriye'den getirilen hayvanların piyasayı bozmasından şikayet ederek, bunun kazançlarına olumsuz yansıdığını dile getiriyor.

Hayvan pazarında satıcılık yapan Abdullah Rüstem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanların kolay bir şekilde ülkeye sokulmasından rahatsız olduklarını belirterek, "Suriye'den günde binlerce hayvan getirilip ucuz fiyata satılıyor. Biz ise çok masraf yaptığımız için o kadar ucuza satamıyoruz. Piyasa bu nedenle bozuluyor ve kazancımız azalıyor" dedi.

Suriye'den getirilen hayvanlar nedeniyle Irak'taki hayvancılığın tehlike altında olduğuna vurgu yapan Rüstem, hükümetin buna bir çözüm bulmasını istedi.

Bir başka hayvan satıcısı İbrahim Abdullah da bir yıldır beslediği hayvanları pazarda satmak için getirdiğini, ancak satış yapamadığından yakındı. Alıcıların ucuz olması nedeniyle Suriye'den getirilen hayvanlara rağbet ettiğini kaydeden Abdullah, böyle devam ederse hayvancılığın ülkede biteceğini ve bu işi bırakacağını belirtti.

Haber Ara