Dolar

32,5461

Euro

34,8837

Altın

2.436,27

Bist

9.735,29

Irak'ta IŞİD operasyonu: 25 kişi öldü

Irak'ta, Enbar iline bağlı Ramadi kentinde koalisyon güçlerinin düzenlediği hava operasyonlarında 25 IŞİD militanın öldürüldüğü bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-12 05:21:53

Irak'ta IŞİD operasyonu: 25 kişi öldü

AA'nın haberine göre: Enbar il komutanlarından Ali İbrahim Debun, yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerinin, ordu birliklerinden aldığı istihbaratla, Ramadi'nin batısındaki Hadise'de hava saldırısı düzenlediğini, operasyonda IŞİD mensubu 25 militanının öldürüldüğünü söyledi.

Musul'a bağlı Sincar saha komutanlarından Lokman Mehder de koalisyon güçlerinin Sincar'a düzenlediği hava operasyonlarında, IŞİD'e ait olduğu belirtilen 13 askeri mevzinin vurulduğunu, bir silah mahzeninin imha edildiğini bildirdi.

Enbar Vilayet Meclisi Başkanı Sabah Kerhut, yaptığı açıklamada, IŞİD'in Ramadi'de kontrolü altındaki bölge sakinlerini "beyaz bayrak ya da flama taşıyan ve kaçmaya çalışan herkesi öldürmekle" tehdit ettiğini aktardı. Kerhut, çıkışlarına izin verilmeyen yüzlerce ailenin canlı kalkan olarak kullanıldığını da ifade etti.

IŞİD'in, Haziran 2014'te Musul'u ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin farklı kentlerinde devam ediyor. Şii milisler ve Peşmerge güçleri tarafından desteklenen Irak ordusu, örgütün ele geçirdiği bölgelerin kontrolünü yeniden sağlamak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ise operasyonlara havadan destek veriyor.

Haber Ara