Dolar

32,5292

Euro

34,8476

Altın

2.430,46

Bist

9.645,02

Irak'ta IŞİD operasyonları

Aşiret güçleri ve güvenlik güçlerinin ortak operasyonlarıyla Enbar vilayetine bağlı Cebe bölgesi IŞİD'den kurtarıldı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 03:06:49

Irak'ta IŞİD operasyonları

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Irak'ta aşiretlerin desteklediği güvenlik güçlerinin, ülkenin batısındaki Enbar vilayetine bağlı Cebe bölgesini düzenlediği operasyonla IŞİD'den kurtardığı, operasyonda çıkan çatışmalarda aşiret mensubu 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 askerin yaralandığı, 27 IŞİD militanının da öldürüldüğü bildirildi.

El-Cezire ve El-Badiye Operasyonları Komutanı Ali İbrahim Debun, yaptığı açıklamada, "Aşiretlerin destek verdiği Irak güvenlik güçleri tarafından düzenlenen kapsamlı operasyonlarda, Enbar'ın kent merkezi Ramadi'ye 90 kilometre uzaklıkta bulunan Cebe bölgesi terör örgütü IŞİD'den kurtarıldı" dedi.

Bölgede yaşanan şiddetli çatışmalarda 27 IŞİD militanının öldürüldüğünü, örgüte ait pek çok askeri aracın da imha edildiğini belirten Debun, çatışmalar sırasında aşiret mensuplarından 3 kişinin öldüğünü, 4 askerin de yaralandığını aktardı.

Büyük kayıp veren IŞİD'in bölgeden kaçtığını dile getiren Debuni, Cebe'nin artık tümüyle Irak güvenlik güçleri ile aşiretlerin denetimine geçtiğini kaydetti.

RAMADİ'DE 5 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Enbar operasyonunda görev alan Albay Velid Duleymi de Ramadi'nin 35 kilometre batısında buluna el-Vefa nahiyesinde, IŞİD militanları ile çıkan çatışmada, 4 teröristin öldürüldüğünü, biri bomba yüklü iki aracın ele geçirildiğini anlattı.

IŞİD 5 SİVİLİ İNFAZ ETTİ

Öte yandan IŞİD'in Felluce'de 5 sivili infaz ettiği öğrenildi. Bölge sakinlerinden Ebu Muhammed ed-Duleymi, "IŞİD militanları, aralarında Enbar seçim bürosunda çalışan iki kişinin de bulunduğu 5 sivili emniyet güçleriyle işbirliği yaptığı gerekçesiyle infaz etti" dedi.

Duleymi, militanların, bir meydanda topladığı bu kişileri baş ve göğüslerine ateş etmek suretiyle öldürdükten sonra kaçtığını aktardı.

Haber Ara