Dolar

32,5874

Euro

34,8010

Altın

2.510,25

Bist

9.693,46

Irak'ta hedef 1 milyon Şii milis

Irak'ta Şii milislerden oluşturulan Haşd-i Şabi birliklerinin komutanı el-Kazımi, Şii milis sayısının 1 milyona çıkarılması amacıyla kitlesel bir seferberlik başlattıklarını söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-14 16:33:52

Irak'ta hedef 1 milyon Şii milis

Irak'ta IŞİD ile mücadelede orduya destek olmak amacıyla Şii milislerden oluşturulan Haşd-i Şabi birliklerindeki savaşçı sayısının 100 bine ulaştığı bildirildi. 

AA muhabiri Hacer Bal'a konuşan Haşd-i Şabi komutanlarından Muin el-Kazımi, "Haşd-i Şabi birliklerindeki savaşçı sayısı 100 bine ulaştı. Necef'teki alimlerin lise, üniversite öğrencileri ve işçilerin savaşçı olarak eğitilmesi çağrısının ardından bu rakamın 1 milyona çıkarılması amacıyla kitlesel bir seferberlik başladı" dedi. 

Kazımi, söz konusu birliklerin iyi bir askeri eğitime tabi tutulacağını, gerektiği takdirde cepheye sürüleceğini belirtti ancak eğitim süresi ve kapsamına ilişkin ayrıntılı açıklama yapmadı. 

IŞİD'in, 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin farklı kentlerinde devam ediyor. Şii milislerin de desteklediği Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyon düzenliyor.

ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor. 

 

Haber Ara