Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Irak'ta Haşd-i Şabi'den seçim ittifakı

Irak'ta yaklaşan seçimler kapsamında önce Mukteda es Sadr'dan ardından Türkmenler'den ittifak açıklamaları gelmişti. Şimdi de ülkenin İran destekli Şii milis gücü Haşd-i Şabi'nin ittifak çalışmasının sonuna geldiği belirtildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-13 12:33:37

Irak'ta Haşd-i Şabi'den seçim ittifakı

Yakın Doğu Haber'in aktardığına göre Irak'ta IŞİD ile mücadele gerekçesiyle varlık gösteren ve İran'ın hem ekonomik hem lojistik açıdan desteklediği milis gücü Haşd-i Şabi grupları el-Fetih adıyla kurdukları koalisyonla genel seçimlerine hazırlanıyor. Adalet ve Birlik Partisi Genel Sekreteri Amir Fayiz, bugün IKBY'ye yakın yayını organı Rudaw'a verdiği demecinde el-Fetih koalisyonuna eski Ulaştırma Bakanı ve Bedir Örgütü Lideri Hadi el-Amiri'nin başkanlık ettiğini açıkladı.

BİR ÇOK MİLİS GRUBU ve 15 SİYASİ PARTİ

El Fetih koalisyonuna Haşd-i Şabi içinde yer alan birçok grubun ve 15 siyasi partinin katıldığını belirten Fayiz, koalisyonun önümüzdeki saatlerde resmi olarak açıklanacağını söyledi.

Açıklamada, Hadi el-Amiri liderliğindeki Bedir örgütü, Kays e-Hazali liderliğindeki Asaibu'l Ehl-i Hak, Irak İslami Yüksek Konseyi, Adalet ve Birlik Partisi, İbrahim Bahru'l-Ulum liderliğindeki Irak'ın Geleceği Partisi, İskender Vetut liderliğindeki Vefa ve Değişim Partisi ve bazı diğer Haşd Şabi gruplarının el-Fetih koalisyonu içinde yer aldığı ifade edildi.

İBADİ İLE İTTİFAK İHTİMALİ

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin ise seçimlere “en-Nasr” adlı bir koalisyonla katılacağı yönünde haberler gelirken Nasr ile Fetih koalisyonlarının da ittifak yapabileceği öne sürülüyor.

SADR'DAN İTTİFAK HABERİ (İlgli habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

826433_3


TÜRKMENLER BİRLEŞTİ (İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayıınz)


826987

Haber Ara