Dolar

32,4755

Euro

34,9595

Altın

2.437,68

Bist

9.716,77

Irak’ta gaz santraline intihar saldırısı: 18 ölü

Irak'ta hükümete ait LPG üretim fabrikasını hedef alan saldırıda, 18 kişinin öldüğü, 32 kişinin yaralandığı bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-15 13:44:21

Irak’ta gaz santraline intihar saldırısı: 18 ölü

Taci Bölgesi güvenlik güçlerinden Yüzbaşı Mikdam Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat'ın kuzeyinde yer alan Sünnilerin yaşadığı Taci bölgesinde LPG üretim fabrikası girişi yakınlarında bir intihar eylemcisinin kullandığı bomba yüklü aracın patlatılmasının ardından fabrikaya giren 6 saldırganın kontrolü ele geçirdiğini ifade etti.

ÇATIŞMA ÇIKTI: 18 ÖLÜ

Tesisin etrafını saran güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında yaşanan çatışmanın ardından saldırganların tamamının etkisiz hale getirildiğini söyleyen Muhammed, çatışmada 8'i güvenlik güçlerinden 18 kişinin hayatını kaybettiği aralarında polis ve fabrika çalışanlarının bulunduğu 32 kişinin yaralandığını dile getirdi.

irak_5354

Ayrıca fabrikadaki bazı depolarda yangın meydana geldiği kaydedildi.

Bağdat Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Saad Maan ise güvenlik güçlerinin Bağdat'ın kuzeyindeki LPG tesisine yönelik saldırı girişiminin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Güvenlik güçleri, Pazar günü sabah saatlerinde Bağdat'ın kuzeyinde bulunan Taji gaz santralinin girişinde bir aracın patlatıldığını ve ayrıca üzerinde bomba düzenekli intihar yeleği olan altı kişinin polislerle çatıştığını aktardı.

Bağdat güvenlik güçleri saldırıdan IŞİD'i sorumlu tuttu. IŞİD'den ise saldırıyı üstlendiği yönünde herhangi bir açıklama gelmedi.

Haber Ara