Dolar

32,3760

Euro

34,9688

Altın

2.325,67

Bist

9.066,10

Irak'ta Felluce'ye saldırı hazırlığı

Irak'ta el-Nuceba Hareketi Askeri Sözcüsü Haşim el-Musevi, uzun süredir IŞİD'in elinde olan Felluce'yi kurtarmak için orduyla birlikte operasyon başlatacaklarını bildirdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 17:13:35

Irak'ta Felluce'ye saldırı hazırlığı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Irak'ta Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'ye bağlı el-Nuceba Hareketi Askeri Sözcüsü Haşim el-Musevi, uzun süredir IŞİD'in elinde olan Felluce'yi kurtarmak için orduyla birlikte operasyon başlatacaklarını bildirdi. 

Başkent Bağdat'ta bulunan Huceba Hareketi'nin binasında basın toplantısı düzenleyen Musevi, "Enbar'a bağlı Felluce'ye yakın zamanda operasyon düzenleyeceğiz. Bu operasyonda çok özel eğitilmiş ve iyi silahlarla donatılmış askerler yer alacak. DAEŞ'in oradaki yuvasını dağıtacağız. Bu kesinlikle bir intikam operasyonu olmayacak" dedi.

ABD'ye suçlama

Babil'in Curf el-Sahar, Diyala'nın Selahaddin ilçeleriyle Enbar vilayetindeki cephelerinde IŞİD'e karşı savaştıklarını aktaran Musevi, Beyci'deki çatışmaların halen yoğun bir şekilde devam ettiğini bildirdi. 

"Beyci, DAEŞ'i petrolle besleyen ana damardı" diyen Musevi şöyle konuştu: 

"DAEŞ, Beyci'de ABD'lilerin gözü önünde her gün onlarca tır petrol çıkarıp satıyordu. Hangi bölgede bu örgütü gerilettiysek ardından ABD tarafından güçlendirildi. Seyyid Sistani'nin cihat çağrısından dört ay önce Nibaii bölgesindeki DAEŞ ile çatışmaya başlamıştık. Selahaddin, Enbar ve Bağdat'a güzergah halindeki bu bölgede Ebubekir el-Bağdadi'nin evi bulunuyordu. Çok sayıda patlayıcı ve silah fabrikası ele geçirdik. Buradan ayrıca Bağdat'a her gün bomba yüklü araçlar gönderiliyordu. Sonuç olarak bu bölgeyi kurtardık ve ordu güçlerine törenle teslim ettik."

Suriye'deki gelişmeler

Suriye'nin, direniş ve mücadelenin eksenini oluşturduğunu iddia eden Musevi, Suriye'nin düşmesi halinde Irak ve diğer ülkelerin büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalacağını savundu. 

Haber Ara