Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

Irak'ta bütçe anlaşmazlığı

Irak meclisinde 2017 yılı bütçesiyle ilgili görüşmelerin siyasi grupların anlaşmazlıkları nedeniyle ertelendiği bildirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-03 18:42:09

Irak'ta bütçe anlaşmazlığı

AA'nın haberine göre Meclisteki en büyük grup olan Şii Ulusal Koalisyonu milletvekili Ali Safi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütçe görüşmelerinin çıkan anlaşmazlıklar yüzünden ertelendiğini söyledi.

Safi, Kürtlerin bütçede öngörülen yüzde 17'lik payı kabul etmediğini belirterek, "Kürtler bütçedeki paylarının yüzde 21'e yükseltilmesini istiyor. Sünniler de, yaklaşık 2 buçuk milyar dolar olan Haşdi Şabi bütçesi içerisindeki yerel aşiret güçlerinin (Sünni) payının yüzde 35 olmasını istiyor" dedi.

Öte yandan Kürdistan İttifakı adına basın toplantısı düzenleyen milletvekili Necibe Necip, "Meclis Başkanlığı, Peşmerge'nin fedakarlıklarına saygı duyarak, Peşmerge güçlerine de Savunma Bakanlığı bütçesinden yararlanan ordu ve Haşdi Şabi güçleri gibi ayrıcalıklar tanınması için maliye komitesinden çalışma yapmasını istemelidir" ifadelerini kullandı.

Necip, Peşmerge'nin Irak'ın ulusal savunma mekanizmasından biri olduğunu ve terör örgütü IŞİD'le mücadele kapsamında 11 bin 500 şehit ve yaralı verdiğini söyledi.

Irak'ta 84,7 milyar dolar olarak belirlenen 2017 yılı bütçesi, siyasi gruplar arasında yaşanan anlaşmazlıklar yüzünden daha önce de oylamaya sunulamamıştı. Bütçenin yarın düzenlenecek oturumda anlaşmaya varıldığı takdirde oylamaya sunulması bekleniyor.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara