Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Irak’ta Başbakan’ın istifası tansiyonu düşürmedi; Necef'te türbeyi ateşe veren göstericilere ateş açıldı: 25 yaralı

Irak’ta Başbakan Adil Abdulmehdi’inin istifası ülkedeki tansiyonu düşürmedi. Necef vilayetinde, güvenlik güçlerinin türbeye ateşe veren göstericilere ateş açması sonucu 25 kişi yaralandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-01 11:20:47

Irak’ta Başbakan’ın istifası tansiyonu düşürmedi; Necef'te türbeyi ateşe veren göstericilere ateş açıldı: 25 yaralı

Irak'ta Başbakan Adil Abdulmehdi'inin istifası ülkedeki tansiyonu düşürmedi. Necef vilayetinde, güvenlik güçlerinin türbeyi ateşe veren göstericilere ateş açması sonucu 25 kişi yaralandı.

Sağlık ve güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, çok sayıda gösterici Şii Taklit Mercii Muhammed Bakir el-Hakim'in türbesinin giriş kapısını ateşe verdi. Güvenlik güçlerinin göstericiler üzerine ateş açması sonucu 25 kişi yaralandı.

Necef Polisinden yetkililer ise kentte gerilimin tırmanması nedeniyle başkent Bağdat'tan Necef'e askeri sevkiyat yapıldığını ifade etti.

Necef Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada da göstericilere türbenin bulunduğu “Sevretu'l Işrin Meydanı”nda değil “Es-Sadreyn Meydanı”nda toplanma çağrısı yapıldı ve göstericilere ateş açanlardan hesap sorulacağı vaadinde bulunuldu.

Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi'nin başkanlığını yapan Hakim, Saddam Hüseyin'in devrilmesi için çalışmış ve İran'da 20 yıldan fazla sürgün hayatı yaşamıştı.

ABD'nin Irak'ı işgalinden sonra ülkeye dönen Hakim, 2003 yılında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

Haber Ara