Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

Irak'ta 2 vali istifa etti

Irak'ta 2 vali istifa etti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 20:37:18

Irak'ta 2 vali istifa etti
Irak'ta iki vali, görevlerini yapma konusunda tıkanıklık yaşama ve Başbakan Haydar el-İbadi'nin aldığı reform kararlarının iller düzeyinde uygulanmaması sebebiyle istifa ettiklerini açıkladı.

Mesna Valisi İbrahim el-Meyali, düzenlediği basın toplantısında, "Mesna valiliğinden bugün itibarıyla istifa ettiğimi duyuruyorum. Devletin malından zengin olmadım. Görevimi ihmal etmedim. Bir gün bile yolsuzluk yapmadım" dedi.

Geldikleri aşamada görevlerini yapamadıklarını ve gerçek reformların hayata geçirilemediğini ifade eden Meyali, kendilerini ihmalkarlıkla suçlayanların iddialarını haklı çıkaracak deliller getirmesi gerektiğini belirtti.

Mesna Meclisi, bugün yaptığı açıklamada, "vilayetin kötü yönetimi" nedeniyle Vali Meyali'nin gelecek hafta ifadesinin alınacağını açıklamıştı.

Divaniye Valisi Ammar el-Medeni de yaptığı yazılı açıklamada görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Medeni, taleplerin gerçekleştirilmesine engel olan bazı "halkalar" olduğu müddetçe reformların sürdürülmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Irak'ın orta ve güney kesimlerindeki bazı illerde geçen hafta sivillere yönelik hizmetlerin kötü oluşu, devlet kurumlarında mali ve idari yolsuzluğun yaygınlaşması protesto edilmişti.

Irak Başbakanı İbadi, 16 Ağustos'ta ülkede "yolsuzlukla mücadele ve reformlar" çerçevesinde bir dizi kararlar almıştı. Ülkede "geçmiş ve halihazırdaki" yolsuzluk dosyalarının derhal açılması talimatını vererek, bunların incelenmesi için uzman hakimlerden oluşan bir komite oluşturulmasını isteyen İbadi, tüm başkanlık ve devlet kurumlarına tahsis edilen istisnai bütçenin de kaldırılmasına karar vermişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara