Dolar

32,5042

Euro

34,9612

Altın

2.430,65

Bist

9.802,47

Irak'ta 11 kişi yaşamını yitirdi

Irak'ta IŞİD'den kurtarılan bölgelerde yerleştirilen patlayıcıların infilak etmesi sonucu 11 kişi yaşamını yitirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-22 02:57:40

Irak'ta 11 kişi yaşamını yitirdi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Irak ordusundaki Enbar Operasyonları Komutanı İsmail el-Mahlavi, yaptığı açıklamada, Ramadi'de IŞİD'in elinden kurtarılan bazı mahallelerde daha önce yerleştirilen patlayıcıların infilak etmesi sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Mahlavi, Ramadi'de çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden 15 bin ailenin, mayın ve patlayıcılardan temizlenmesinin ardından yaşadıkları bölgelere geri döndüğü bilgisini vererek, kentte patlayıcılardan temizlenmesi gereken 6 bölge daha olduğunu ifade etti.

Bazı kent sakinlerinin evlerini kontrol etmek için uyarılara rağmen yetkili makamların bilgisi dışında mayınlı bölgelere girdiğini aktaran Mahlavi, bu durumun patlayıcıların infilak etmesine ve masum sivillerin ölümüne neden olduğunu söyledi.

Irak ordusunun, polis teşkilatı ve gönüllü birliklerin desteğiyle, ülkenin ikinci büyük Sünni kenti Ramadi'yi aralık ayında IŞİD'den geri almıştı ancak bazı bölgelerde örgütün bıraktığı mayın ve patlayıcıların temizlenmesine devam ediliyor. 

Haber Ara