Dolar

32,5517

Euro

34,8924

Altın

2.430,93

Bist

9.645,02

Irak Savunma Bakanlığı: Operasyon Başladı

Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Enbar'ın batısındaki çöl bölgesinde konuşlanan IŞİD unsurlarına karşı operasyon başlatıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-10 23:55:51

Irak Savunma Bakanlığı: Operasyon Başladı

Irak ordusunun Enbar'ın batısındaki çöl bölgesinde konuşlanan IŞİD unsurlarına karşı Haşdi Şabi çatısında yer alan Sünni Aşiret Güçleri ile ortak operasyon başlattığı bildirildi.

 Irak Savunma Bakanlığına bağlı "Savaş Medya Ağı" tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Enbar'ın batısındaki çöl bölgelerin terör örgütü IŞİD'den temizlenmesi için Irak ordusu ile Sünni Aşiret Güçleri'nin yer aldığı bir operasyon başlatıldı." denildi.

Operasyonun iki cepheden başlatıldığına işaret edilen açıklamada, "Irak güçleri, IŞİD'in elinde tuttuğu çöl bölgesinde bulunan Anva ve Rava adlı yerleşim merkezlerine 3 kilometre kadar yaklaştı." ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Enbar'ın çöl bölgelerinde başlatılan operasyonda şimdiye kadar "11 IŞİD militanının öldürüldüğü, 3'ünün yakalandığı, bomba yüklü 3 motosiklet ve bir araç ile 22 el yapımı bombanın imha edildiği" aktarıldı.

Öte yandan Sünni Aşiret Güçleri çatısı altında yer alan Ketaib Hamza Komutanı Rıbah el-Mıhlavi ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Enbar'ın batısındaki çöl bölgesinde başlattıkları operasyonda 20 IŞİD militanının öldürüldüğünü ileri sürdü.

Mıhlavi, söz konusu operasyonda kendi saflarından da 1 kişinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını belirtti.

Bu arada Enbar Ortak Operasyonlar Komutanlığında görevli Tümgeneral Muhammed el-Fılahi de Enbar'ın batısındaki iç göçmenleri hedef almak isteyen IŞİD'in bir intihar bombacısının etkisiz hale getirildiğini söyledi.

IŞİD'li militanın iç göçmenlerin arasına karışarak üzerindeki bombayı infilak ettirmek istediğini kaydeden Fılahi, "Ancak güvenlik güçleri tarafından fark edilince, bombaları erken patlattı. Neticede herhangi bir can kaybı yaşanmadı." diye konuştu.

Irak'taki Sünni Aşiret Güçleri, İran destekli Haşdi Şabi çatısında yer alıyor. 

Haber Ara