Dolar

32,5524

Euro

34,8780

Altın

2.429,59

Bist

9.645,02

Irak Savaşı'nı başlatan George W. Bush’a özgürlük madalyası verildi

Amerikan Politik Analist William Jones eski ABD Başkanı George W. Bush ve Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in madalya ile ödüllendirilmek yerine işledikleri suçlar nedeniyle hapsedilmeleri gerektiğini dile getirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-14 07:30:00

Irak Savaşı'nı başlatan George W. Bush’a özgürlük madalyası verildi

Bu hafta ABD eski Başkanı George W. Bush ve eşi Laura Bush Ulusal Anayasa Merkezi tarafından “özgürlük madalyası” ile onurlandırılmıştı. Madalya ise Ulusal Anayasa Merkezi'nin girişine yürüyerek eski askerlerin protestoları eşliğinde verildi.

"MADALYA'NIN BUSH'A VERİLMESİ HAYLİ İRONİK"

Savaşa Karşı Askerler (Veterans Against The War)'den bir grup ise protestocuların “dünya çapında ülkelerde daimi savaş hali, taktikler, zenginlikler ve askeri silahların kullanılması dış politikasına bir son vermek” amacını taşıdıklarını dile getirdi.

 William Jones aynı zamanda “özgürlük madalyası”nın Bush'a verilmesini “hayli ironik” olduğunu dile getirdi. Cheney'e bir ödül takdir edilmesi halinde bunun daha da manidar olacağını sözlerine ekledi.

Jones, Bush ve Cheney gibi şahısların yeni muhafazakar politikacılar olarak bugüne kadar Amerika'nın Orta Doğu'da süregelen Amerika'nın askeri operasyonlarının planlanıp uygulanmasından sorumlu olduklarını dile getirdi.

Orta Doğu'nun son yirmi yılına bakarsak devam eden bir savaş ve karmaşa görürüz. Hepsi George W. Bush yönetiminde Irak Savaşı'yla başladı” yorumunu yaptı.

Kaynak: presstv.com

 

Haber Ara