Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

'Irak ordusu ve Şii milisler ayrı şeyler değil'

'Irak'ta orduyla Şii milislerin farklı şeyler olduğunu zannetmek, İslam dünyasının hatalı okumalarından biri.'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-29 15:38:15

'Irak ordusu ve Şii milisler ayrı şeyler değil'

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Diriliş Postası Yazarı İsmail Yaşa dün kaleme aldığı köşe yazısında Musul'a dair anektodlar paylaştı.

Yaşa, İslam dünyasında bazı hatalı okumalar olduğunu söyleyerek "Irak'ta orduyla Şii milislerin farklı şeyler olduğunu zannetmek gibi" dedi.

Yaşa şöyle devam etti:

Bu yanılgı ve yanlış teşhis neticesinde "Musul'a El Haşd El Şaabi girmesin, Irak ordusu girsin" türünden söylemler ortaya çıkıyor.

Irak Parlamentosu, önceki gün "Şiilerin DAİŞ'i" olarak bilinen Sünnilere yönelik vahşetiyle DAİŞ'e bile rahmet okutan Şii milis gücü El Haşd El Şaabi'ye yasal ordu statüsü verdi. Dolayısıyla "Musul'a El Haşd El Şaabi girmesin, ordu girsin" söyleminin hiçbir anlamı kalmadı. Aslında bu sözün önceden de bir anlamı yoktu. Çünkü "Irak ordusu" denilen askeri yapıyla El Haşd El Şaabi arasında dikkate değer bir fark yok. Türkiye, Suriye'de PKK/PYD ile Suriye Demokratik Güçleri adlı yapının aynı amaca hizmet ettiğini anladı. Bu doğru teşhis gerçekten de tedaviyi yarı yarıya kolaylaştırdı. Sınırlarımızı tehdit eden kanserli hücreler - Allah'ın izniyle - oralardan sökülüp atılınca tedavi tamamlanacak.

Umarım El Haşd El Şaabi'nin resmen Irak ordusunun bir parçası haline gelmesi bugüne kadar konulan teşhisin ve uygulanan tedavinin gözden geçirilmesine neden olur. Çünkü buna şiddetle ihtiyaç var. Suriye'de nasıl Amerika'nın manevralarına ve aldatma çabalarına kulak tıkayıp “PYD eşittir PKK ve SDG eşittir PYD” denildiyse, Irak'ta da hem sözde ordunun hem de El Haşd El Şaabi'nin aynı odaklarca mezhepçi Şii milis grubu mantığıyla kurulduğunu ve yapılandırıldığını artık görmek gerekiyor. Mesele sadece Irak değil. Şiiler, Müslümanlar arasında küçük bir azınlık. Bu azınlık üzerinden İslam coğrafyasında çoğunluğu hedef alan büyük bir operasyon yapılıyor. Amerika, Avrupa bu operasyonun içinde. FETÖ'yü ve PKK/PYD'yi destekledikleri gibi El Haşd El Şaabi'yi de destekliyorlar. Dolayısıyla Batı'nın ölçütlerini çöpe atıp bölge gerçeklerine ve Türkiye'nin çıkarlarına uygun özgün söylemler ve politikalar geliştirmek gerekiyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara