Dolar

32,3116

Euro

35,0980

Altın

2.279,38

Bist

8.958,36

Irak Ordusu'ndan 'geçici olarak çekildik' açıklaması

Irak Ordusu, IŞİD saldırıları nedeniyle dün girdikleri Musul'un güneydoğusundaki devlet hastanesinden 'geçici' olarak çekildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-07 15:12:17

Irak Ordusu'ndan 'geçici olarak çekildik' açıklaması

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

AA'nın haberine göre
 Yüzbaşı Mehdi Kazım, "Ordu birlikleri, IŞİD militanlarının düzenlediği şiddetli saldırıların ardından Es-Selam Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden çekildi" dedi.

"GEÇİCİ OLARAK ÇEKİLDİK

Hastaneyi birçok yönden abluka altına alan militanlarla çatışmaların gece boyu sürdüğünü, bunun üzerine çekilme talimatı aldıklarını ifade eden Kazım, "geçici" olarak çekildiklerini, yeni bir operasyonla geri döneceklerini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Musul'un en büyük hastanelerinden Es-Selam Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dün girmiş, ancak kontrolü tam olarak sağlayamamıştı.

IRAK ORDUSU

İçerisinde İran destekli Şii güçlerin bulunduğu ordu, geçtiğimiz günlerde Musul semalarından broşürler bırakrak halktan destek istemişti. Bunun en önemli sebebi ise Musul içerisindeki sivil halkın bir kısmının IŞİD'i desteklemesi ya da Şii milisler sebebiyle IŞİD'e yakın durmasıydı.

Operasyon öncesi bir çok Şii asker Musul'un Kerbela'nın intikamı olacağını ifade etmiş, bulundukları tanklarda Hz. Ali bayraklaır açmıştı.

Türkiye, Musul halkının Şii milisler ve IŞİD arasında seçime zorlanmaması gerektiğini bir çok kez dile getirmişti.

Haber Ara