Dolar

32,5679

Euro

34,9034

Altın

2.440,07

Bist

9.645,02

Irak ordusu ilerleyişini sürdürüyor

Irak güvenlik güçlerinin, IŞİD'in elinde bulunan Ramadi Barajı'nda kontrolü sağladığı ve kent merkezindeki 'Hükümet Lojmanları'na doğru ilerlediği bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-27 00:25:44

Irak ordusu ilerleyişini sürdürüyor

Irak güvenlik güçlerinin, IŞİD'in elinde bulunan Ramadi Barajı'nda kontrolü sağladığı ve kent merkezindeki "Hükümet Lojmanları"na doğru ilerlediği bildirildi.

Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı "Savaş Medyası Ağı" tarafından yapılan açıklamada, 10. Tugayı birliklerinin Ramadi Barajı ve çevresindeki bölgeleri IŞİD'ten geri alarak kontrolü sağladığı belirtildi.

Güvenlik güçlerinin, Elbu Faraj ile Fırat Nehri arasındaki yolda da kontrolü sağladığı aktarılan açıklamada, Felluce'nin güneyinde IŞİD'e ait iki mevzinin hava saldırısı sonucu imha edildiği ve Irak savaş uçaklarının Felluce yakınlarındaki Naimiyye bölgesinde düzenlediği saldırıda 3 IŞİD militanın öldürüldüğü, 1 barınak ile silah deposunun havaya uçurulduğu ifade edildi.

Irak Terörle Mücadele Kurumu da güvenlik güçlerinin Ramadi kent merkezindeki el-Hoz bölgesinin tamamını IŞİD'den geri aldığını ve bu güçlerin hükümet binalarının bulunduğu "Hükümet Lojmanları"na doğru ilerlediğini doğruladı.

Haber Ara