Dolar

32,4961

Euro

34,5793

Altın

2.477,84

Bist

9.550,11

Irak mahkemesi, Trump için tutuklama emri çıkardı

Bağdat'taki Rusafa Bölge Soruşturma Mahkemesi, Irak Popüler Seferberlik Dairesi başkan yardımcısı Ebu Mehdi El-Muhandis'e ve arkadaşlarına suikast düzenlemek suçlamasıyla ABD eski Başkanı Trump için bugün tutuklama emri çıkardı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-07 13:03:34

Irak mahkemesi, Trump için tutuklama emri çıkardı

ABD'de Trump yanlılarının kanlı Kongre baskını dünya gündemindeki yerini korurken, Trump'a bir darbe de Irak'tan geldi.

Bağdat'taki Rusafa Bölge Soruşturma Mahkemesi, Irak Popüler Seferberlik Dairesi başkan yardımcısı Ebu Mehdi El-Muhandis'e ve arkadaşlarına suikast düzenlemek suçlamasıyla ABD eski Başkanı Donald Trump için bugün tutuklama emri çıkardı.

Irak Yüksek Yargı Konseyi tarafından yapılan açıklamada, “Mühendis ve arkadaşlarının öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürütmekle görevli Rusafa Soruşturma Mahkemesi'ndeki yetkili hakimin, bu sabah aile üyelerinden şahsi hak iddia edenlerin ifadelerini yazması ve ön soruşturma işlemlerinin tamamlanmasının ardından hâkim, eski Trump aleyhine tutuklama emri çıkarmaya karar verdi. Emir, yürürlükte olan Irak Ceza Kanunu'nun 406. Maddesi hükümlerine uygun olarak geldi ve bu suçun infazında yer alan diğer katılımcıların Iraklı veya yabancı olup olmadıklarını tespit etmek için soruşturma prosedürleri devam edecek"  denildi.

ABD tarafından 3 Ocak 2020'de düzenlenen bir hava saldırısı sonucu, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Mühendis, Bağdat Havalimanı yakınlarında öldürülmüştü. 

Kaynak: Ajanslar

Haber Ara