Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

Irak'ın kuzeyine Pençe-Kartal Operasyonu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik Pençe-Kartal Operasyonu'nun başladığını duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı, 'Pençe-Kartal Operasyonu başladı. Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor.' açıklamasında bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-15 06:18:09

Irak'ın kuzeyine Pençe-Kartal Operasyonu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk'taki terör yuvalarına hava harekatı düzenlendiğini bildirdi.

MSB'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen "Pençe-Kartal Operasyonu"na ilişkin bilgiler verildi.

Açıklamada, terör örgütü PKK tarafından son dönemde karakol ve üs bölgelerine yönelik taciz ve saldırı teşebbüslerinin arttığına dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:
"Son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize her geçen gün artan taciz, saldırı teşebbüsünde bulunan, böylece halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak maksadıyla uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda Irak'ın kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk'taki terör yuvalarına hava harekatı icra edilmektedir."

Operasyonun başladığını sosyal medyadan duyuran MSB, "Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor." ifadelerine yer vermişti.

thumbs_b2_dffaa6ae493dc3be13735b4f3916bf87

AKAR VE KOMUTANLAR HAREKAT MERKEZİ'NDE

Pençe-Kartal Operasyonu'nu Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nden sevk ve idare ediyor.

SÖZCÜ KALIN: ÜLKEMİZİN GÜVEİNLİĞİ İÇİN OPERASYON BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, "Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için 'Pençe Kartal' operasyonu başladı" dedi.

Sözcü Kalın, Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için 'Pençe Kartal' Operasyonu başladı.

Nerede olursa olsun ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör yuvalarını kurutacağız. Terörizm ve destekçileri mutlaka kaybedecek. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin" ifadelerine yer verdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, sosyal medya hesabından 'PençeKartal' operasyonu hakkında açıklama yaptı. Altun, "PençeKartal operasyonuyla Kuzey Irak'taki terör mevzilerini yerle bir ediyor, terörü kaynağında kurutma stratejimizi bir kere daha hayata geçiriyoruz. Varlığımıza kast edenler, kahraman ordumuzun pençeleri arasında yok olmaya mahkumdur. Allah Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun!" ifadelerine yer verdi.

Haber Ara