Dolar

32,4924

Euro

34,5899

Altın

2.492,00

Bist

9.548,82

Irak güçlerinden IŞİD'e operasyon

Irak'ın farklı bölgelerinde IŞİD'e yönelik operasyonlarda 12 askeri mevzinin vurulduğu bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-27 09:50:44

Irak güçlerinden IŞİD'e operasyon

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Irak Hava Kuvvetlerinin Salahaadin iline bağlı el-Fetha bölgesinde IŞİD mevkilerini hedef alan operasyonlarında çok sayıda sorti yaptığı ve 4 militanın öldüğü ifade edildi.

Açıklamada, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının da Ramadi, Şengal, Beyci, el-Habbaniya ve Musul'da IŞİD mevzilerine düzenlediği hava saldırılarında 19 militanın hayatını kaybettiği, örgüte ait 12 mevzinin vurulduğu, 3 aracın imha edildiği aktarıldı.

Enbar'daki 7'nci Ordu Tümen Komutanı Tümgeneral Numan Abduzzevbai de birliklerin, Enbar'daki el-Bağdadi bölgesinde IŞİD'e ait bir fabrikanın ele geçirildiğini, Ramadi'nin doğusunda örgüte ait 3 savunma merkezinin kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Abduzzevbai, Bağdadi nahiyesinin doğu bölgesi yakınlarında ise patlayıcı yerleştirilmiş 6 evin temizlendiğini ve 25 bombanın da imha edildiğini belirtti.

Irak'ta, IŞİD'in geçen yıl ülkenin bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından başkent Bağdat başta olmak üzere çeşitli kentlerde şiddet olayları ve bombalı saldırılarda artış görülüyor. Irak makamları, saldırıların IŞİD ile irtibatlı gruplar tarafından düzenlendiğini ifade ediyor.

Haber Ara