Dolar

32,5147

Euro

34,7527

Altın

2.495,49

Bist

9.693,46

Irak Dışişleri Bakanı Caferi:

Irak Dışişleri Bakanı Caferi:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 22:02:52

Irak Dışişleri Bakanı Caferi:
Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Iraklı bazı siyasetçilerin skandala imza attığını ifade ederek, "Fakat, hukuk yoluyla gerçekliği ispat edilmeyen hiçbir belgeyi doğru olarak kabul edip referans göstermemeliyiz" dedi.

Caferi, "Wikileaks belgelerinde Suudi Arabistan makamlarıyla Iraklı bazı Sünni siyasetçilerin irtibatta olduğunun öne sürülmesi" ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kusur ve hırsızlığı, akıl ve meşruiyet yoluyla ispat edilen herkesi adil bir şekilde cezalandırmak gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

"Her yayınlanan belgeye mutlak surette inanmak imkansızdır" ifadesini kullanan Caferi, şunları kaydetti:

"Iraklı bazı siyasetçilerin skandala imza attığını düşünüyorum. Fakat, hukuk yoluyla gerçekliği ispat edilmeyen hiçbir belgeyi doğru olarak kabul edip referans göstermemeliyiz. Aynı zamanda tarih bize önce kişiliklerini hedef alan, ardından suçsuz olduklarını ortaya çıkaran çok sayıda belgenin olduğunu göstermiştir."

Uluslararası, bölgesel ve yerel mahfillerde "reddedilemez belgeler" dışında hiçbir belgeye itibar etmediklerini de aktaran Caferi, "Bunun yanında bir de çok sayıda gizlenen sır ve skandal da söz konusu" dedi.

Wikileaks internet sitesi tarafından ele geçirilen ve Suudi Arabistan'ın diplomatik kaynaklarınca sızdırıldığı düşünülen yaklaşık 60 bin belge yayınlanmıştı. Sızdırılan belgelerde Suudi Arabistan'ın Iraklı bazı Sünni siyasetçileri desteklediği ve finansman sağladığı öne sürülüyor. Ayrıca 500 bin belgenin de önümüzdeki günlerde yayınlanacağı ifade ediliyor.

Haber Ara