Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

Irak Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'ndan Kasım Süleymani açıklamaları

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Kasım Süleymani'nin 'şehadet haberini üzülerek aldık' dedi. Başbakan Abdülmehdi ise ABD'yi kınadı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-03 17:34:29

Irak Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'ndan Kasım Süleymani açıklamaları

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ölümü sonrasında Irak'tan ardı ardına açıklamalar geldi.

BERHEM SALİH: ÜZGÜNÜZ

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, İran Devrim Muhafızları

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'in ölüm haberini üzülerek aldıklarını duyurdu.

Salih, "Üzülerek İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'in şehit edilme haberini aldık. Her iki komutan IŞİD teröristleri ile mücadelede önemli rol üstlenmişlerdi" dedi.

ABDULMEHDİ'DEN KINAMA

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kasım Süleymani ile Abu Mehdi Mühendis'in hedef alınmasını en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu iki şehit IŞİD'in başarılı olmaması için birer semboldü. Irak'ın askeri bir komutanının terör edilmesi devletin, hükümetin ve Irak halkına yönelik yapılmış bir saldırıdır. Iraklı komutanların veya dost bir komşunun Irak'ta resmi görevi olan bir yetkilinin Irak toprakları içerisinde hedef alınması açık bir şekilde egemenliğimizi ihlal etmektedir. Bu saldırı Irak ile bölge ve dünya ülkeleriyle savaşın alevlenmesine neden olacaktır.”

Sabaha karşı Bağdat'ta yapılan saldırının ABD'nin Irak'ta bulunmasını öngören yasaları çiğnediğini ifade eden Abdülmehdi, “Irak'ın onuru, huzuru ve egemenliğini korumak için alınacak önlemleri, çıkarılacak yasa ve kararları konuşmak üzere anayasanın 58 maddesi gereğince Irak Parlamentosunu acil toplantıya çağırdık” ifadelerine yer verildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara