Dolar

32,3546

Euro

34,9507

Altın

2.325,47

Bist

9.079,97

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih: Göstericileri öldürenler çete ve yasa dışı örgütler

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, 7 Aralık gecesi başkent Bağdat'ta göstericilere yönelik saldırının arkasında çete ve yasa dışı örgütlerin olduğunu bildirdi. Salih, dün gece Bağdat'taki El-Hıllani Meydanı'nda göstericilere yönelik saldırılara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, olaydan derin üzüntü duyduğunu belirterek, vatandaşların hayatını kaybetmesi ve yaralanmasına neden saldırının çete ve yasa dışı örgütlerce işlendiğini kaydetti. Protestocuların barışçıl gösteriler düzenleme hakkının bulun

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-08 01:15:15

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih: Göstericileri öldürenler çete ve yasa dışı örgütler

Salih, dün gece Bağdat'taki El-Hıllani Meydanı'nda göstericilere yönelik saldırılara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, olaydan derin üzüntü duyduğunu belirterek, vatandaşların hayatını kaybetmesi ve yaralanmasına neden saldırının çete ve yasa dışı örgütlerce işlendiğini kaydetti.

Protestocuların barışçıl gösteriler düzenleme hakkının bulunduğunu ve can güvenliklerinin korunmasının da emniyet güçlerinin sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Salih, faillerin yargı önüne çıkarılması gerektiğini ifade etti.

NELER YAŞANDI?

Bağdat'ta dün gece kimliği belirlenemeyen kişilerce göstericilere ateş açılması sonucu en az 16 kişi hayatını kaybetmişti.

Irak Yüksek Bağımsız İnsan Hakları Komiserliğinin 4 Aralık'ta yaptığı açıklamaya göre, ülkede işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde en az 460 kişi öldü, 19 bin kişi yaralandı.

Başta başkent Bağdat olmak üzere orta ve güney kesimlerdeki kentlerde devam eden gösteriler sırasında İran'ın ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor.

Başbakan Adil Abdulmehdi, hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle 29 Kasım'da istifa etmek zorunda kalmıştı.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1316335

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara