Dolar

32,4967

Euro

34,7754

Altın

2.491,27

Bist

9.561,01

Irak Başbakanı IŞİD sızmasını önleyeceklerini söyledi

Irak Başbakanı Adel Abdul-Mahdi Amerikan askerlerinin Suriye’den çekilmesinin yansımalarıyla baş etmeye hazır olduklarını belirtti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-24 11:37:11

Irak Başbakanı IŞİD sızmasını önleyeceklerini söyledi

Timetürk Çeviri

Irak Ulusal Haber Ajansı'nın haberine göre Irak Başbakanı Adel Abdul-Mahdi Ulusal Güvenlik Konseyi'nin haftalık toplantısı sırasında açıklamalarını gerçekleştirdi.

Abdul-Mahdi İslam devleti adı altındaki terörist IŞİD gruplarının Irak topraklarına sızmasını engellemek için gereken önlemlerin arttırıldığını dile getirdi.

Başbakan bir güvenlik planı oluşturulmasının yanı sıra Irak'ın istikrar ve bağımsızlığını korumaya yönelik çabaların arttırılmasını emrettiğini ifade etti. Amerikan tarafının Irak'la işbirliğini pekiştirdiğine ve yakın gelecekte Irak güçlerini desteklemeye devam edeceklerine işaret etti.

Toplantıda aynı zamanda protestoların gerçekleştirildiği Basra'da güvenlik durumuna ve orada sunulan kamu hizmetlerinin geliştirilmesine dair bir rapor değerlendirildi.  

Öncesinde Beyaz Saray Özel Kalemi Mick Mulvaney Başkan Donald Trump'ın iki yıl önce Suriye'den çekilmek için mücadele ettiğini ve devam edeceğini çünkü hareketin halka ait olduğunu, bunun bölgenin özel elçisinin yanı sıra ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'in istifalarına yol açsa da gerçekleştiğini belirtti.

 Basına konuşan Mulvaney, “Bu çabuk bir karar değil. Bu hiç kimseye sürpriz değil çünkü Başkan kesinlikle yapmak üzere olduğu şeyi söyledi” diye konuştu.

Mattis geçtiğimiz günlerde Trump'la olan birçok politik duruştaki uzlaşmazlıkları nedeniyle istifa edeceğini belirtmişti.

Kaynak: iraqinews.com

Haber Ara