Dolar

32,3849

Euro

35,0576

Altın

2.326,64

Bist

9.097,26

Irak Başbakanı İbadi'den Musul halkına mesaj

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Musul halkına seslenerek Irak Ordusu'nun kenti kurtaracağını ve buna 'hazırlıklı' olmalarını istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-09 18:23:21

Irak Başbakanı İbadi'den Musul halkına mesaj

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Musul halkına kenti terör örgütü IŞİD'den kurtarmak için hazırlıklı olma çağrısı yaptı.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre İbadi, Musul'a bağlı Geyare Askeri Hava Üssü'nün DAEŞ'ten geri alındığı belirterek, Musul halkına kenti örgütten kurtarmaya hazır olmaları çağrısında bulundu.

İbadi, "IŞİD'i Felluce'de bitirdik ve oradaki çölden fareler gibi kaçtılar. Onları Musul'da da ortadan kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

"100 KİLOMETRE İLERLEDİK" İDDİASI

Irak güçlerinin son günlerde IŞİD kontrolündeki bölgelerde 100 kilometre ilerleme kaydettiğine değinen İbadi, bu durumu IŞİD'den alınan "intikam" olarak nitelendirdi.

"Silahın yeri Bağdat değil, çatışma cepheleridir." diyen Başbakan İbadi, yakında tüm Irak topraklarını örgütten geri alacaklarını vurguladı.

İran Devrim Muhafızları tarafından yönetilen Irak güçleri, Enbar'a bağlı Felluce ilçesini IŞİD'in de içerisinde olduğu Sünni aşiret güçlerinden geri aldıktan sonra ülkenin ikinci büyük kenti Musul'u da kurtarmaya hazırlanıyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara