Dolar

32,5903

Euro

34,8084

Altın

2.422,61

Bist

9.645,02

Irak: ABD askerlerini ülkeden çıkarmak konusunda geri adım atmayız

Irak yönetimi, meclisin 'ABD güçlerinin ülkeden çıkarılması' için aldığı karardan geri adım atmayacağını duyurdu. Yönetimi son olarak Trump tehdit etmiş, 'Gitmemizi istiyorlarsa (ülkede yıllardır yapılan harcamalara atfen) masrafları karşılamalılar' demişti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-14 14:14:20

Irak: ABD askerlerini ülkeden çıkarmak konusunda geri adım atmayız

Irak Başbakanlık Basın Sözcüsü Vilyam Verde, yaptığı basın açıklamasında, "Hükümet, meclisin ABD ve diğer yabancı güçlerin ülkeden çıkarılması için aldığı karardan geri adım atmayacak." dedi.

Verde, Irak hükümetinin, ABD ile, askerlerinin IŞİD'le mücadele amacıyla ülkede kalması için yeni anlaşma imzaladığı iddialarıyla ilgili, "Hükümet, böyle bir anlaşma imzalamadı" ifadelerini kullandı.

"Meclis, hükümet için tavsiye kararı aldı" diyen Verde, söz konusu kararın, tüm yabancı güçlerin ülkeden çıkarılmasını kapsadığını vurguladı.

IRAK'IN KARARI

Irak Meclisi'nde 5 Ocak'ta yapılan olağanüstü oturumda, oy çokluğuyla ABD ve diğer yabancı güçlerin ülkeden çıkarılmasına karar verilmişti.

TRUMP'IN CEVABI

Trump, Irak'ın ABD askerlerini çıkarmak istemesi üzerine 11 Ocak'ta yaptığı açıklamada "Irak'ta dünyanın en pahalı havalimanı tesislerinden birini oluşturmuşuz. Eğer ayrılacaksak bize elçilikler için, inşa ettiğimiz yapılar için, yaptığımız yatırım için para ödemek zorundalar. 35 milyar dolar para harcadık. Onların bu parayı ödeyeceğine inanıyorum. Aksi takdirde, orada kalacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara