Dolar

32,3264

Euro

35,0746

Altın

2.300,17

Bist

8.994,25

iPhone X'in güvenlik sistemi maskeyle aşıldı

iPhone X ile beraber tanıtılan Face ID teknolojisi en çok konuşulan özelliklerden birisi oldu. Bu güvenlik sisteminin yanılma payının milyonda bir olduğu söyleniyor ancak bir firma tarafından hazırlanan maske bu güvenlik sistemini aşmayı başardı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-13 12:15:45

iPhone X'in güvenlik sistemi maskeyle aşıldı

Apple'ın 10. Yılına özel olarak çıkardığı iPhone X, yeni bir kimlik tanıma sistemi olan Face ID ile geldi. Cihazın üst kısmında bulunan TrueDepth kamera sistemiyle çalışan Face ID daha önceki iPhone'larda bulunan Touch ID'den çok daha güvenli olarak lanse edilmişti. Ancak bir güvenlik firması tarafından hazırlanan maske bu güvenlik sistemini aşmayı başardı.

ggggg_2

Face ID teknolojisi yüzünüzdeki 30 binin üzerinde görünmez noktayı analiz ederek en ince detaylarıyla bir derinlik haritası oluşturuyor. Bu nedenle oldukça güvenli ve hata payı milyonda bir olarak tanıtılmıştı.

Bkav isimli güvenlik firmasının araştırmacıları yüzün benzerliği yerine derinlik haritasını kandırmak için bir yöntem denedi. El ile yapılan deri, üç boyutlu yazıcıyla basılmış parçalar ve iki boyutlu görüntülerden oluşan maske ile Face ID aşılabiliyor.

Haber Ara