Dolar

32,3755

Euro

34,9680

Altın

2.325,67

Bist

9.057,86

iPhone 8 çılgınlığı başladı

Bazı ülkelerde satışa çıkan iPhone 8 ve 8 Plus için yarış başladı. Mağazaların önünde uzun kuyruklar oluşurken, telefonu ilk satın alan Mazen Kourouche, 260 saat Apple mağazasının önünde kamp kurdu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-23 08:55:30

iPhone 8 çılgınlığı başladı

ABD merkezli teknoloji devi Apple 12 Eylül'de görücüye çıkardığı yeni akıllı telefon modelleri iPhone 8, iPhone 8 Plus, dün itibariyle bazı ülkelerde satışa çıkarıldı. Telefona ilk sahip olmak isteyenler ise Apple mağazaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 20 yaşındaki YouTube blogger'ı Mazen Kourouche, yeni iPhone 8'i satın alan ilk kişilerden biri olmak için tam 11 gün (260 saat) Sydney'deki Apple mağazası önünde kamp yaptıktan sonra telefonuna kavuştu.

Fakat Kourouche, mevcut iPhone 7 Plus'ını kullanmaya devam edeceğini, iPhone 8'i ise annesine vereceğini söyledi. Kourouche, kendisi için almak istediği modelin 3 Kasım'da satışa çıkması öngörülen iPhone X'te ‘gözü olduğunu' anlattı. Kourouche, “Bu telefonu kullanmayacağım. 7 Plus'ımla devam edeceğim. Kullanmayacağım bir şeyi saklamamın bir anlamı yok. Bu yüzden muhtemelen anneme vereceğim. O da bana büyük ihtimalle böyle bir telefon istemediğini söyleyecek ve sadece mesaj yollamak için kullanacak” dedi.

Sıranın en başında olmasının geri dönüşünü alacağını ve YouTube kariyerini de bu sayede büyütebileceğini uman Kourouche, “Biri bana 50 bin dolar karşılığında sıramı verip vermeyeceğimi sormuştu. Böyle bir durum içinde kalmadan bilemem fakat ilk olmak bana 50 bin takipçi kazandırabilir ki bu da uzun vadede bana 50 bin dolar kazandırır” dedi.

Mağazalarda uzun kuyruklar oluşsa da, Rosenblatt Securities analisti Jun Zhang, iPhone 8 için ABD'de ön sipariş hacimlerinin iPhone 7 ve iPhone 6'a oranla düşük olduğunu söyledi. Analist, Çin'deki talebin daha da düşük olduğunu belirtti. Zhang, tüketicilerin ilk üç günde Çin perakende web sitesi JD.com'da yaklaşık 1.5 milyon cep telefonu ön sipariş verdiklerini belirtti.

Zhang, aynı dönemde ise iPhone 7'nin yaklaşık 3.5 milyon ön sipariş aldığını ifade etti. Analistlere göre düşük satışların nedenlerinden biri iPhone X. iPhone 8 ve 8 Plus almak isteyenleri iPhone X'i görmeden karar vermek istemiyor. Zhang, “iPhone X, resmi olarak piyasaya sürülmediği için, bunun bir bütün olarak iPhone 8 döngüsünü yansıtmadığını anlıyoruz. iPhone 8 üretiminin azaltılması gerekebilir ve “iPhone X üretim rampası Aralık ve Mart aylarında talepleri karşılayamayabilir” dedi.

TÜRKİYE'DE 4 BİN TL'NİN ÜZERİNDE

Phone 7 gibi 4.7 inç ekrana sahip olan iPhone 8 10.5 inç iPad Pro'da kullanılan True Tone görüntü teknolojisiyle destekleniyor. Cihazın en önemli ayrımı kablosuz şarj özelliğine sahip olması. Kamera özellikleriyle iddialı iPhone 8, 12 MP sensöre sahip, daha hızlı ve görüntü sabitleyici ile destekleniyor. ƒ/1.8 diyafram aralığına sahip kamera, 5 kata kadar dijital yakınlaştırma sağlıyor. Cihazla saniyede 24, 30 veya 60 kare 4K video kaydı veya saniyede 30 veya 60 kare 1080p HD video kaydı yapmak mümkün. iPhone 8 ülkemizde 4199 TL'den, iPhone 8 Plus ise 4799 TL'den ön siparişe açılmış durumda. ABD'de 999 dolarlık iPhone X'in Türkiye fiyatı ise belli değil.

 

Haber Ara