Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

iPad kuşağı çocuklara TV izleme cezası

Times gazetesinde yer alan bir habere göre aileler iPad kuşağı çocuklara artık ‘televizyon izleme’ cezası veriyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 09:35:33

iPad kuşağı çocuklara TV izleme cezası

“Yaramazlık yapan çocuklara televizyon izletmemek standart bir cezalandırma yöntemi olmuştu. Ama sonra tabletler çıktı. Şimdi bazı aileler çocuklarına televizyon izleme cezası veriyorlar. Bu, yeni teknolojilerin ne kadar yıkıcı olabileceğini gözler önüne seren bir örnek. Günümüz çocukları için en büyük ceza, iPad'lerini ellerinden almak.

Amerikan pazar araştırma şirketi Miner & Co.'ya göre televizyon, yeni kuşak için artık tercih edilen bir izleme platformu değil. Bunun medya sektörü için önemli sonuçları var. Bu milyonlarca ailede, uyum açısından daha da önemli etkileri var.

Şirketin yaşları 2 ile 12 arasında çocukları olan 800 ebeveynle yaptığı ankete katılanların yüzde 57'si televizyonun çocukları için bir numaralı eğlence tercihi olmadığını söyledi. Televizyon birçok durumda, tablet ve akıllı telefonun gerisinde kaldı.

Ebeveynler, mobil cihazların çocuklara daha fazla kişiselleştirilmiş içerik seçeneği sunduğunu söylediler. Aynı oranda anne-baba da, çocuklarının aynı anda iki ekranı birden izlediklerini belirtti. Yani ellerinde tablet ya da akıllı telefon arkada ise televizyon.

Bu anne-babalarının yaklaşık yarısı, çocuklarının yaramazlık yapması halinde ellerinden iPad'leri alıp bunun yerine televizyon izlettirdiklerini söylediler.

Haber Ara