Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İp askı tekniğiyle yüzler gülüyor

Dermatoloji uzmanı Prof. Dr. Başak Kandi, ip askı tekniğinin kişinin yüz bölgesinin ameliyata gerek kalmaksızın gençleştirilmesinde adeta çığır açtığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-26 10:25:32

İp askı tekniğiyle yüzler gülüyor
Dermatoloji uzmanı Prof. Dr. Başak Kandi, ip askı tekniğinin kişinin yüz bölgesinin ameliyata gerek kalmaksızın gençleştirilmesinde adeta çığır açtığını söyledi.

Prof. Dr. Kandi, günümüzde dermokozmetik alanında yüz gençleştirme teknikleri arasında son derece popüler ve başarılı olan ip askı tekniğine ilişkin açıklamasında uygulamanın ayrıntılarını paylaştı. Kandi, "Her gün aynanın karşısında yüzünü yanaklarından geriye doğru çekip keşke yüzüm böyle görünse diyen çok sayıda kişi vardır. Ameliyattan korkarak kansız, dikişsiz yüzünüzü istediğiniz gibi daha genç görmek, ip askı yöntemiyle artık mümkün olabiliyor. Bu tür işlemlerde kullanılan kalıcı ve eriyen olmak üzere iki tür ip çeşidi vardır. Eriyen ipler, cerrahi dikişlerde kullanılan iplerdir ve daha sağlıklıdır. Biz de eriyen ipleri kullanıyoruz. Bu sayede işlemi daha sonra tekrarlama imkanına kavuşuyoruz. Kullandığımız bu özel iplerle sarkan yanak bölgesini kaldırarak tam dikey lifting yani yüz germe tekniğini başarıyla uygulayıp hastalarımızı memnun edebiliyoruz" dedi.

İşlem sırasında lokal anestezi uyguladığını belirten ve özel bir iğne yardımıyla ipleri cilt altına yerleştirip gerdiğini kaydeden Prof. Dr. Başak Kandi, bu sayede işlemin hemen ardından yüz bölgesindeki germe işlemi etkisinin anında görüldüğünü belirtti.

Herkes genç görünmek ister

Dermatolog Kandi, ip askı işlemiyle yanak bölgesinin kişinin gençken olduğu gibi yukarıya kalktığını, kirpik ile yanak arasındaki mesafenin de kısalarak alt göz torbalarının azalmasını sağladığını belirtti. Prof. Dr. Kandi, "İşlemde kullandığımız iplerin etrafında kendi hücrelerimiz fibrotik bir doku oluştur. Bu sayede ip eridikten sonra bile yüzde sarkma meydana gelmez. Gülme çizgisi olarak ifade edilen bölge açılırken, yanak yukarı doğru gerilince gözaltı bölgesinde bile gençleşme yaşanabiliyor. İp askı tekniği çenedeki sarkmaların toparlanmasına da katkı sağlıyor. En çok merak edilen konulardan bir tanesi bu tekniğin kalıcılık süresi. astalarımızın en çok sorduğu soru: Bu işlem ne kadar süreyle etkili olacak? İp askı tekniği uygulamasının etki süresi yaklaşık olarak 2 yıldır. Sonrasında işlemi tekrar ederek aynı genç görüntüyü sürdürülebilir halde tutabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

30 dakikada genç bir yüz ile sosyal yaşantınıza devam edebilirsiniz

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Kandi, ip askı tekniğinde kullanılan iplerin elastikiyeti zayıflayan ve sarkan ciltler için son derece uygun olduğunu kaydederek, "Bu tekniğin uygulaması çok kolay ve travmasızdır. Özel iğnelerle alerjiye neden olmayan ipler, yüz bölgesine yerleştirilir. Hatta ağrı eşiği yüksek bazı hastalarımızda lokal anesteziye bile gerek kalmamaktadır. İşlemin çok önemli bir avantajı da, kişinin işlemin ardından sosyal yaşantısına hemen dönebilmesidir. Yaklaşık yarım saat gibi son derece kısa bir sürede gerçekleştirilebilin işlem sayesinde iz kalmadan, cerrahi müdahalenin risklerinden tamamen uzak ve güvenli bir şekilde yüz bölgenizde genç bir görünüme kavuşabilirsiniz" diye konuştu.

Dr. Başak Kandi, ip askı tekniğinin son zamanlarda kadın ya da erkek ayrımı gözetmeksizin tercih edildiğini söyledi. Kandi, işlemden 3 ay sonra toparlanmanın çok daha belirgin hale geldiğini ve cilt kalitesindeki düzelmenin de buna eklenmesiyle işlemin başarısının arttığını ifade etti. İşlemin tekrarlanmasında hiçbir sakınca bulunmadığına vurgu yapan Kandi, cerrahi yöntemlerden korkanlar için ip askı tekniğinin rahatlıkla tercih edilebileceğini bildirdi.

Haber Ara