Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

'İntihar timindeki çocukların yaşları 12 ila 16 arasında değişiyor'

Irak'ın Kerkük kentindeki bir cami yakınında üzerindeki bomba yeleğiyle yakalanan çocuğun IŞİD'in canlı bomba olarak kullandığı çocuk timinden olduğu belirtildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-22 15:34:41

'İntihar timindeki çocukların yaşları 12 ila 16 arasında değişiyor'

Kerkük Polis Müdürü Albay Hattab Ömer, yaptığı basın toplantısında, "Kerkük'te eylem hazırlığındayken üzerindeki bomba yeleğiyle yakalanan çocuk, DAEŞ'in Eşbal el Halife (Halife'nin Yavru Aslanları) timine mensup olduğu ortaya çıktı. DAEŞ tarafından canlı bomba olarak kullanılan timdeki çocukların yaşları 12 ila 16 arasında değişiyor." dedi. 

Aynı gün içerisinde iki çocuğun kendilerini patlamak için kent merkezine gönderildiğini belirten Ömer, "Cafer es-Sadık Hüseyniye Camisi girişinde kendini patlatan kişi 16 yaşındaydı. Resul Azam Camisi'nde ise kendini patlatamadan yakalanan çocuk ise 15 yaşındaydı." bilgisini paylaştı.

fva

Ömer, her iki çocuğun bir hafta önce IŞİD tarafından iç göçmen kılığında kent merkezine gönderildiğini ve gelen talimatlar doğrultusunda eylem yaptıklarını söyledi.

Havice ilçesi başta olmak üzere IŞİD'in elinde tuttuğu bölgelerden kaçan sivillerin Kerkük'e akın ettiğini hatırlatan Ömer, iç göçmenlerin yavaş yavaş güvenlik açısından sorun teşkil etmeye başladıklarını kaydetti.

Kente doğru gelmeye devam eden iç göçmenler için emniyet güçlerinin güvenlik tedbirlerini en yüksek seviyeye çıkardığı kaydedildi.

 

Haber Ara