Dolar

32,5469

Euro

34,9030

Altın

2.427,50

Bist

9.710,30

'Interpol eski Başkanı Hongwei rüşvet suçlamalarını kabul etti'

Çin devlet televizyonunun iddiasına göre Interpol eski Başkanı Meng Hongwei, çıkarıldığı mahkemede rüşvet suçlamalarını kabul etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-20 14:27:28

'Interpol eski Başkanı Hongwei rüşvet suçlamalarını kabul etti'

Görevi başındayken 25 Eylül 2018'de ülkesi Çin'e giden ve burada tutuklanan Uluslararası Polis Teşkilatı'nın (İnterpol) eski Başkanı Meng Hongwei, savcılar tarafından 14.5 milyon yuan (2,1 milyon dolar) rüşvet almakla suçlanıyordu. Çin devlet televizyonunun iddiasına göre Hongwei bu iddiaları kabul etti.

Çin Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı olarak da görev yapan Meng Hongwei hakkında Çin Komünist Partisi (ÇKP) tarafından yolsuzluk ve rüşvet soruşturması açılmıştı. Ülkenin kuzeydeki Tianjin kentinde görülen davada mahkemenin kararını ileri bir tarihte açıklayacağı bildirildi.

Çin devlet medyası Meng'in ne kadar ceza alacağının henüz bilinmediğini aktardı.

FRANSA SIĞINMA VERDİ

Fransa tarafından Meng'in eşine ve çocuklarına geçen ay kaçırılabilecekleri kaygısıyla, siyasi sığınma hakkı verilmişti.

MENG HONGWEI KİMDİR?

65 yaşındaki Meng Hongwei, genel merkezi Fransa'nın Lyon kentinde olan İnterpol'ün ilk Çinli başkanıydı.

Kasım 2016'da Interpol Başkanı seçilen Meng Hongwei'nin 2020'ye kadar görevde kalması bekleniyordu.

ORTADAN KAYBOLMUŞTU

Meng, geçen yıl Eylül ayında Fransa'dan Çin'e gitmesinin ardından ortadan kaybolmuştu. Meng'in ortadan kaybolması kaygı yaratmış, Çin makamları Ekim ayında onun hakkında rüşvet alma suçundan soruşturma açıldığını açıklamıştı.

 

Daha sonra Çin Komünist Partisi, Meng'in Devlet Başkanı Şi Cinping'in yolsuzlukla mücadele çabaları kapsamında gözaltına alındığını duyurmuştu.

 

Haber Ara