Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İnternette indirim olacak mı?

Bakan Ahmet Arslan, internet fiyatları konusunda açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-13 21:01:56

İnternette indirim olacak mı?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Ahmet Arslan, internetle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ülkemizde internete ödediğimiz paralar karşılığında aldığımız hizmet -biraz ağır olabilir ancak- şaka gibi. İnternet konusunda gerçekten sağlam ücretler ödüyoruz ve buna karşın sürekli bir kısıtlama mevcut.

Bu kısıtlama hem AKK denen beladan kaynaklanıyor hem de her olayda internetin kesilip, erişimin engellenmesinden. Fiyatlar konusunda ise tüm kullanıcılar tepkili olsa da internet sağlayıcı firmalar bu duruma aldırış etmiyor gibi.

İşte bununla alakalı olarak BTK, bazı adımlar atmaya hazırlanmakta. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, BTK'nın yeni düzenlemelerle internet fiyatlarının düşürülmesi konusunda çalışmalarda bulunduğun belirtti.

Tabi BTK'nın tam olarak nasıl bir çalışma içerisinde olduğu ve fiyatlar konusunda ne gibi yeniliklerin yapılabileceğini henüz bilmiyoruz ancak bir çalışma yürütüldüğünü duymak en azından bir nebze de olsa sevindirici.

''VPN kullanıcıları fişleniyor'' iddiası

İnternet erişim engellemesi yetmezmiş gibi bir de VPN sağlayıcılarına yönelik yapılan hamleye değinen Arslan,

''Mahkeme kararı ve özellikle güvenlik gerekçesiyle de yapılan kesintiler, hukuka uygun olarak yapılmakta. Ulusal ve kamu güvenliği gerekçesiyle zaman zaman geçici tedbirlere başvurulabilmekte diye arkadaşların ifadesi var ama VPN kullanıcılarının fişlenmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Bu, doğru bir ifade değil. Terör gibi amaçlarla kullanımların kısıtlanmasına yönelik tedbir uyguluyoruz'' ifadelerini kullanmış.

300 bin kişiye ücretsiz internet hizmeti

Ayrıca yoksul vatandaşlar için ‘bedava internet' uygulamasının Aralık ayı sonunda başlamasını bekleniyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 300 bin kişiye ulaşacak proje için 40 milyon liralık bütçe ayırmış durumda.

Haber Ara