Dolar

32,5723

Euro

34,8883

Altın

2.434,18

Bist

9.645,02

İnternet devi Android'in peşinde

İnternetin e-ticaret devi Amazon firmasının cihazlarda yer alması için en önemli akıllı telefon üreticileriyle temas halinde olduğu belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-27 18:03:45

İnternet devi Android'in peşinde

Ajanslar'da yer alan habere göre: Amazon CEO'su Jeff Bezos teknoloji endüstrisinin en gözde platformlarından Android'le yeni bir işbirliğine gitme konusunda oldukça ısrarcı görünüyor. The Information'da yer alan habere göre, e-ticaret devi firmanın bazı hizmetlerinin Android cihazlarda yer alması için en önemli akıllı telefon üreticileriyle temas halinde. Söz konusu işbirliğinin, Amazon'un halihazırda Samsung cihazlarda sunduğu önyükleme uygulamalarından daha kapsamlı olacağı tahmin ediliyor.

AMAZON'UN EN BÜYÜK RAKİBİ GOOGLE

Bu doğrultuda kendi hizmetlerini cihazlarla "fabrika düzeyinde" bütünleştirmek adına bazı görüşmeler yaptığı belirtilen Amazon'un böylece en büyük rakibi Google'ın sahip olduğu Android yazılımı üzerinde de bir etkiye sahip olmayı hedeflediği öne sürülüyor.

Amazon'un şu anda zaten Android tabanlı Kindle tabletlerinde bir Android UPA (Uygulama Programlama Arayüzü) kütüphanesi olduğunu düşünürsek firmanın popüler işletim sistemine olan bu ilgisinin yeni olmadığını da söyleyebiliriz.

 

Haber Ara