Dolar

32,4888

Euro

34,9195

Altın

2.435,00

Bist

9.716,77

Instagram'da açık: Hackerlar ele geçirdi

Sosyal paylaşım platformu Instagram beklenmedik bir haberle gündeme geldi. Yazılım sisteminde açık bulunan Instagram, sorunu düzeltse de kullanıcılarına karşı güven kaybı yaşadı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-02 12:17:55

Instagram'da açık: Hackerlar ele geçirdi

Popüler fotoğraf paylaşım platformu Instagram, son donemde yaptığı yeniliklerle kullanıcılarının beğenisini kazanmaya devam ediyor. Sosyal medya devinin satın alması ile birlikte ciddi bir büyüme potansiyeli yakalayan platform şimdide büyük bir güvenlik açığı ile gündeme geldi.

Geçtiğimiz günlerde Selena Gomez ve büyük takipçi sayılarına sahip popüler hesapların hacklenmesi Instagram ekibini açıklama yapmak zorunda bıraktı. Yapılan açıklamada Instagram API üzerinde bulunan bir zafiyet nedeniyle hackerların istedikleri hesabın e-posta, cep telefonu gibi özel bilgilerine erişebildiklerini ve hesap üzerinden paylaşım yapabildikleri belirtildi.

Ayrıca tespit edilen açığın kapatıldığını belirten yetkililer, herhangi bir şifre sızıntısının bulunmadığını ifade etti. son kısmında ise kullanıcıların iki adımlı doğrulama sistemini kullanmaları ve güvenmedikleri sitelere Instagram hesaplarına erişim vermemeleri konusunda vurgu yapıldı.

Haber Ara