Dolar

32,3696

Euro

34,9456

Altın

2.325,48

Bist

9.094,68

'Instagram akıl sağlığına zarar verebilir'

Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'ın akıl sağlığını tehdit ettiği öne sürüldü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-30 10:38:25

'Instagram akıl sağlığına zarar verebilir'

İngiltere'de yapılan araştırmalara göre 700 milyondan fazla kullanıcısı olan Instagram, insanların akıl sağlığına en fazla negatif etkiyi yapan sosyal ağ olma özelliğini de taşıyor. Bunun temel sebebi de direkt olarak fotoğraflardan ve videolardan oluşması olarak gösteriliyor.

Araştırmalarını 14-24 yaş aralığında yaklaşık 1.500 insan üzerinde gerçekleştiren araştırmacılar, katılımcıların farklı sosyal ağlara karşı nasıl tepkiler verdiğini ve sosyal ağların bu kişilerin sağlıkları üzerindeki etkilerini sorguladı.

Yapılan araştırmalarda YouTube dışındaki tüm sosyal ağların insanlarda fiziksel problemlerin yanında anksiyete, uyku problemleri, toplumla iletişim kurmakta zorlanma ve özgüven problemleri yarattığı ortaya çıktı. YouTube konusunda ise neden pozitif bir etki yaratabildiği hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Instagram için ise "Özellikle kadınların kendi vücutlarının istenilen düzeyde olmadığı düşüncesine kapılması ve bu yüzden Shift deletenin haberine göre psikolojik problemlerin baş göstermesi." yakıştırması yapıldı.

Haber Ara