Dolar

32,5619

Euro

34,8875

Altın

2.437,46

Bist

9.645,02

İnsanlık yine sınıfta kaldı: Hastanede Suriyeli çocuk dramı!

Kimliği olmadığı için dört hastanenin geri çevirdiği Suriyeli çocuğun yaşamını yitirdiği bildirildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-04 01:35:55

İnsanlık yine sınıfta kaldı: Hastanede Suriyeli çocuk dramı!

Antalya'da rahatsızlanan 7 yaşındaki Suriyeli çocuk, nüfus cüzdanı olmadığı gerekçesiyle 4 hastane tarafından tedavi edilmeyince, evinde yaşamını yitirdi.

Ajansların aktardığı bilgide; Muratpaşa ilçesi, Güzeloba mahallesinde oturan İzzettin Ahmed, ateşi yükselen oğlunu tedavi ettirmek için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Acil servisten giriş yapan Ahmed, çocuğun nüfus cüzdanını isteyen görevliye Suriyeli olduğunu, nüfus cüzdanı olmadığını söyleyince iddiaya göre geri çevrildi.

Buradan oğlunu Kepez ilçesindeki Sütçüler Devlet Hastanesi'ne götüren baba Ahmed, buradan da aynı gerekçeyle geri çevrilince, bu kez Güllük caddesinde bulunan Atatürk Devlet Hastanesi'ne geldi. Ahmed'e, burada da aynı yanıtın verilmesi üzerine son olarak oğlunu Demircikara mahallesindeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Burada da kabul edilmeyen İzzettin Ahmed, oğlunu alıp eve gitti.

İzzettin Ahmed eve getirip yatağına yatırdığı oğlunun başında beklerken uyuyakaldığını, saat 05.00 sıralarında uyandığında küçük oğlunu hareketsiz bulduğunu söyledi. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerince yaşamını yitirdiği belirlenen küçük çocuğun cenazesi adli tıpta yapılan otopsinin ardından Kurşunlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

'İKİ OĞLUM DAHA VAR, AYNI KADERİ YAŞARLARSA NE YAPACAĞIZ?

Oğlunun, götürdüğü 4 hastanenin de kabul etmediği için öldüğünü söyleyen ve şikayetçi olan İzzettin Ahmed, "Oğlumun yüksek ateşi vardı. Çaresiz bir şekilde hastane hastane dolaştık, ancak nüfus cüzdanımız olmadığı gerekçesiyle hiçbir hastane kabul etmedi, eve döndük. Şimdi geride iki oğlum daha var. Onlar da aynı kaderi yaşarsa biz ne yapacağız? Çocuğumuzu okula gönderemiyoruz. Bunu sorun etmiyoruz da en azından tedavileri yapılsın" dedi.

Haber Ara