Dolar

32,5121

Euro

34,9634

Altın

2.433,33

Bist

9.783,42

İnsanları uzaya götürecek kapsül

Uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX, 2017 yılında Falcon 9 roketine monte etmeyi planladığı, kapsülün deneme görüntülerini yayınladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-23 20:14:31

İnsanları uzaya götürecek kapsül

Al jazeera'nin TechCrunch' aldığı habere göre: Elon Musk'ın sahibi olduğu Uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX, 2017 yılında Falcon 9 roketine monte etmeyi planladığı, astronotları uzaya götürmek için tasarladığı kapsülün deneme görüntülerini yayınladı.

Kasım ayında ABD'nin Teksas eyaletinde gerçekleştirilen denemede, şirket ‘‘Dragon'' adlı uzay aracını havada belirli bir noktada tutmayı başardı.

Uluslararası Uzay İstasyonu'na astronot göndermek için kullanılacak Dragon'un her şeyin planlandığı gibi gitmesi durumunda 2017 yılında Falcon 9 roketine monte edilmesi öngörülüyor.

SpaceX'in 18 Ocak'ta Falcon 9 roketini denize indirme denemesi başarısız olmuştu. Deniz üzerinde kurulan platform inerken bacaklarından biri kitlenmeyen roket infilak etmişti.

NASA, Dragon ile ilgili analizlerin henüz çok başında olduklarını belirtirken, nihai hedefin uzay aracı ile birlikte insanları bir helikopter ihtimamında zemine indirmek olduğunu açıkladı.

SpaceX'in Dragon uzay aracının ilk versiyonu NASA tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu'na kargo götürmek misyonuyla kullanıldı. Kapsül henüz uzaya insan taşımak için kullanılmadı. SpaceX şirketinin uzaya insan taşımak için Dragon kapsülünün denemelerine devam ederek sertifika alması gerekiyor.

 

Haber Ara