Dolar

32,3654

Euro

35,0198

Altın

2.324,97

Bist

9.079,97

İnsanlar Neden Oversize Rahat Giyimi Tercih Eder?

Günümüzde rahat giyim insanlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanmaktadır. Özellikle fizik ölçülerinize iki üç kat büyükmüş gibi görünen parçalar trend haline gelmiştir.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-16 16:48:12

İnsanlar Neden Oversize Rahat Giyimi Tercih Eder?

Moda akımında yeniliğe geçerek rahat ve salaş görünümün öncülerinden olan oversize kıyafetler yeni sezona damga vurmuştur. Üstümüze birkaç beden büyük gelen kıyafetlere moda dünyasında “oversize” adı veriliyor. Son dönemlerde sıkça karşımıza çıkan bu stil her yaş skalasının gözdesi haline gelmiştir.

Peki, insanlar neden oversize kıyafetleri tercih ediyor? Sorunun cevabını gelin hep birlikte cevaplayalım.

Oversize Modası Nedir?

1900 - 2000'li yılların başında birçok tasarımcı, büyük ve hacimli gözlükler, mücevherler gibi aksesuarlar kullanmaya başladı. Daha sonra moda, müzik ve film alanlarındaki dünyaca ünlü isimler bu aksesuarları kullanmaya başladı. Özellikle Nicole Richie ve Rachel Zoe gibi ünlüler, büyük boy gözlükleri ve takıların popüler olmasına yardımcı ve bu tarzın günümüze taşınmasında büyük ölçüde yardımcı oldular diyebiliriz. Gotham, bu doğrultuda hareket ederek stil sahibi insanlara birbirinden farklı oversize seçenekleri sunuyor. Yeni sezonu şık geçirmek için mutlaka modellerini inceleyin.

1990'lı yıllarda Victoria Beckham'ın üzerinde görmeye alıştığımız bol kesim paçalı pantolonlar üzerine geniş yakalı gömlek modelleri, günümüzde yeniden rövanşa geçmiştir. Oversize modasını 2021 yılında sokaklarda yeniden görmeye başlıyoruz. Moda dünyasının hızla büyüyen bir akımı haline gelen oversize kıyafetler, büyük beden anlamına gelmektedir. Parçalara baktığımızda salaş ve rahat olması yönünden diğer kıyafetlerden farklıdır. Üzerinizde birkaç beden büyük duran sweatshirtler, kazaklar, pantolonlar ve gömlekler moda tutkunları tarafından çok sevilmiştir. Oversize Modası

Şık görünmek söz konusu olduğunda akıllarda her ne kadar mini elbiseler, dar kesimli gösterişli etekler gelse de günümüzde bu algıyı yıkacak tamamen farklı bir tarz adeta moda dünyasını sekteye uğratmıştır. Bir zamanların dünyaca ünlü oyuncuların giydiği bol kesimdeki kıyafetler günümüzde hızlı bir yükselişe geçmiş durumdadır. Hem kadınların hem de erkeklerin tercih ettiği oversize parçalar, diğer kıyafetlerden farklıdır. Hani annelerimizin her zaman dediği “bir beden büyük al, seneye de giyersin” dediği şu söz tam olarak bu tarzın tanımıdır diyebiliriz.

Büyük beden elbiseler doğru şekilde kombin yapıldığı takdirde şık ve sofistike görünmenize yardımcı oluyor. Son zamanlar bu parçalar podyumları salladı ve büyük boy gömlekler, tunikler, pantolonlar, sweatshirtler ve kazaklardan oluşan koleksiyonlar Gucci, Balenciaga, Chloe ve Moschino gibi önemli tasarımcı etiketleriyle sergilenmiştir. Oversize kıyafetler alışagelmiş moda kurallarının dışına çıkarak yeni bir soluk getiriyor. Moda dünyasına yeni bir soluk getiren ve sezonun en trend parçalarına yer veren Gotham ile ayrıcalığınıza yeni bir çığır açacaksınız.

Büyük boy kıyafet giyerken bile tarzınızı ön plana çıkartacak oversize parçaları doğru şekilde kombinlediğiniz takdirde mükemmel bir tarza sahip olabilirsiniz. Daha feminen yapıdaki bu tarz özellikle kadınların dişiliğini çıkartacak şekilde ön plana çıkartılmıştır. Kısaca dar kesim pantolon ve gömlekleri unutun. Bol kesimli kıyafetler geri dönüyor diyebiliriz. Bu sezonun en iddialı tarzına neden bu kadar yoğun ilgi gösterildiğini anlamak için oversize modası hakkında biraz daha detaylı bilgi verelim. Oversize Modası Neden Tercih Ediliyor?

Büyük bedendeki parçalar trend haline dönüşmesi bir anda ortaya çıkan durum değildir. Geçmişe indiğimizde dünyaca ünlü Rock starlarından tutum Yeşilçam'ın usta sanatçılarına kadar her kesimin tercihleri arasında olan bir tarzdır. Anne ve babalarınızın vesikalık resimlerinde kıyafetlerine baktığınızda bu tarzı en yakından görebilirsiniz. Günümüzde bu tarzın tekrar ön plana çıkmasındaki sebep ne diye sorarsanız, şu şekilde cevap verebiliriz.

İlk olarak Moda dünyası her zaman kendini yenileyen farklı algoritmaların yer aldığı uçsuz bucaksız bir alandır. Moda öncülerinin arasında önemli isimlerden olan Gucci, Balenciaga, Chloe ve Moschino gibi markalar, podyumda ünlü mankenlere oversize parçaları giydirerek, bu modanın tekrar gün yüzüne çıkmasını sağlamıştır. Büyük bir değişikliğe gidilen bu moda anlayışı ile Katy Perry, Gigi Hadid, Jennifer Lopez ve Lady Gaga gibi dünyaca ünlü isimler bu tarzlarla ön plana çıkarak insanlara Oversize modasını tekrar hatırlatmışlardır.

İnsanlar bu sayede bu moda akımını benimseyerek kıyafetlerin rahatlığına alışmaya başlamıştır. Günümüzde hem erkeklerin hem de kadınların sıkça tercih etmeye başladığı bol pantolon, geniş yaka gömlekleri yeni sezonun moda algısına uyarlayarak farklı bir stil ortaya atmıştır. Artık dar kesimdeki Jeanlardan çok bol paça yırtık kotlar dolaplarda yerini almaya başlamıştır.

Oversize Pantolonlarla Kombin Nasıl Yapılır?

1_1

Oversize kombini yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. İlk olarak alt kombini olarak bol kesimde bir pantolon tercih ettiğinizde üst parçanız mutlaka dar kesimde olması gerekir. Özellikle crop t-shirt modelleri geniş kesimli pantolonların üstüne çok yakışan parçalardandır. Bu kombine ek olarak şapka, takı, çanta gibi aksesuarlarla taçlandırarak sıra dışı bir görüntü elde edebilirsiniz. Oversize Sweatshirtlerle Kombin Nasıl Yapılır?

Oversize sweatshirt tercih ederseniz pantolon skinny model olmalıdır. Özellikle kış aylarında kadın ve erkekler tarafında çok sık tercih edilen oversize sweatshirtler dar kesimde tayt, slim, jean gibi alt modelleri kullanarak şık bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Bu kombin seçeneğine ek olarak kış aylarında oversize sweatshirtlerin altına gömlek giyerek hem spor şıklık, hem de rahat bir tarz elde edebilirsiniz. Doğru parçaların bir araya getirildiği Gotham ile aradığınızdan çok daha fazlasını bulacaksınız.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara