Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

İnsandedikleri Spotify Albümünden Sonra 'Şehir ve Zaman' Adlı Şiir Kitabını Çıkardı

Sosyal medyanın bir çok yerinde karşımıza insandedikleri nicki ile çıkan Eyüp ESEN geçtiğimiz günlerde Epizot Yayınları imzası ile Şehir ve Zaman adlı şiir kitabını çıkardı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-02 17:39:24

İnsandedikleri Spotify Albümünden Sonra 'Şehir ve Zaman' Adlı Şiir Kitabını Çıkardı

Asıl adı Eyüp Esen olan ve uzun bir süredir sosyal medya ve dijital dünyanın bir çok alanında içerik üreticisi olarak tanıdığımız insandedikleri son zamanlarda ortaya koyduğu eserler ile ses getirmektedir. Aslen Edirneli olan ve Edirneli şairler listesine adını yazdıran Eyüp Esen'in bu çıkışı takipçilerini şaşırttı. Instagram yayınları ile takipçileri ile çok sık diyaloğa geçen ünlü isim daha önce şiir yazdığından hiç bahsetmemişti. Bir anda piyasaya “İstanbul Musun” adlı Spotify albümü ile giren ve ardından da İnsandedikleri mahası ile “Şehir ve Zaman" adlı şiir kitabını yayınlayan fenomen isim hayranlarını şok etti.

İstanbul Musun Adlı Spotify Albümü İle İlk Defa Şiirlerini Duyurmuştu

2020 Ocak ayında BPM Müzik imzası ile 5 farklı parçadan oluşan bir albüm yayınladı. “İstanbul Musun” adlı albümünde yer alan şiirleri şöyledir; İstanbul'a Bakmak, Şehir ve İnsan, Üsküdar Sahilinde Bir Başıma, Tanrı Dağında Peygamber Çiçeği ve albüm kapağına ismini veren İstanbul Musun. Aşk ve şehirleri konu alan şair daha çok modern şehirleri eleştirel bir tarzda ele almıştır. Youtube premium, Deezer, Apple Music gibi bir çok yerde de eş zamanlı olarak albümü yayınlanan Esen bu çıkışının ardından kitabının birinci baskısını yayınlamıştır.

insandedikleri

“Şehir ve Zaman” Modern Şehrengizlerin Sesi Oldu

Günümüzde unutulmaya yüz tutan şehrengizleri ile karşımıza çıkan bu kitap 21. yüzyıl eleştirisi yapmaktadır. Şehrengiz, “Divan Yazını'nda, bir kentin güzelliklerinin, kadın ve erkek güzellerinin anlatıldığı koşuk yapıt.” olarak tanımlanmıştır. Ancak distopya olarak ele alınan şehirler ve şehirlerde yaşayan insanlar ile ilgili sosyolojik bir bakış açısı ile yazılmış şehrengizler kitabın ana temasını oluşturmuştur. Özellikle bir üçleme olan; “Şehir ve Zaman, Şehir ve İnsan, İnsan ve Zaman” şiirleri modern metropolleri ele almıştır. Kitaba da ismini veren “Şehir ve Zaman” adlı şiirinde insan dedikleri sert eleştirileri yapmaktan geri durmamıştır.

İnsandedikleri Kimdir, Ne İş Yapıyor, Nereli?

Sosyal medyada İnsandedikleri olarak bilinen Eyüp Esen insandedikleri.com haber sitesinin sahibidir. Youtube ve Youtuber haberleri sitesi olarak karşımıza çıkan bu web sitesi üzerinde kendine ait içerikleri de yer almaktadır. Makalelerini ve güncel içeriklerini burada yayınlamaktadır. Sosyal medyaya yakın ilgisi olan Eyüp Esen bu web sitesine bağlı olarak içerik üreticilerini de bir araya getirdiği ve yine aynı isim ile Youtube kanalı da açmıştır. Kanalında kategorize ettiği alanlarda  içerik üreticilerini davet eden ve bir çok içerik üreticisine imkan veren bir platform olarak düzenlenmiştir. İnsandedikleri Youtube kanalını önümüzdeki günlerde daha sık göreceğiz. Şimdiden bir çok reklam ve PR çalışmasına başlandığını görmekteyiz. İnsandedikleri instagram hesabı ile başlayan bu serüven görüldüğü üzere bir çok dijital alana yayılmıştır. Aslen Edirneli olan Eyüp Esen yaşamını Türkiye'nin çeşitli kenlerinde zaman geçirerek sürdürmektedir.

Haber Ara