Dolar

32,3739

Euro

35,1007

Altın

2.324,58

Bist

9.079,97

İnsan kaçakçılarından ‘üç al bir öde’ tarifesi

Avusturya’da yayımlanan Kurier gazetesine konuşan Yukarı Avusturya Polis Merkezi sözcüsü David Furtner, insan kaçakçılarının ‘üç al bir öde’ sistemi geliştirdiklerini açıkladı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-09 09:17:08

İnsan kaçakçılarından ‘üç al bir öde’ tarifesi

İnsan kaçakçılığının ulaştığı boyutları ortaya koyan bu sisteme göre; Irak, Suriye ve Afganistan gibi kriz bölgelerindeki insanları Avrupa'ya getiren insan kaçakçıları, mültecilere istedikleri bölgeye ulaşana kadar üç kez seyahat hakkı veriyor. Furtner, “Avusturya'ya gelen ve burada kalmak yerine İsveç, Danimarka ve Almanya gibi ülkelere gitmek isteyen mültecilerMacaristan'a geri dönüp, orada bir kez daha başka ülkelere gitme şansını deniyorlar” dedi.

Kaçakçıların kullandığı yeni yöntem, yasadışı olarak ülkeye girmeye çalışırken yakalanan mültecilerin ifadelerine dayandırıldı.

Polis işbirlikçi

Mültecilerin yeni seyahat için Macaristan'da toplanması bu ülkedeki sınır polisinin kaçakçılarla işbirliği yaptığı süphesini doğuruyor. Gazetenin bir diğer haberinde Macar istihbarat görevlilerinin Türkiye'den Avrupa'ya kaçırılan mültecilerin arasına karışarak Macaristan'a kadar geldiği ve bu yolla insan kaçakçılığı rotası ve yöntemini öğrenmeye çalıştıkları belirtilmişti. Operasyonun ardından Macaristan sınırında görevli üç polis insan kaçakçıları için çalıştıkları gerekçesiyle tutuklanmıştı. 

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara