Dolar

32,5968

Euro

34,7917

Altın

2.492,22

Bist

9.524,59

Innovate UK Council Üyesi Priya Guha: 'Fırsatları, ortaklık içinde çalışarak yakalayabiliriz'

Innovate UK Council Üyesi Priya Guha:- 'Birleşik Krallık ve Türkiye'de iş birliği ve teknolojide karşılaşılan zorluklara çözüm bulmak için bir araya geliniyor. Birlikte iş kurmaktan, birlikte araştırma yapmaktan, teknolojinin toplumlarımız için yarattığı fırsatlardan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğimize bakmaktan yanayız ve fırsatları bu ortaklık içinde çalışarak yakalayabiliriz' - 'Birl

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-24 10:58:41

Innovate UK Council Üyesi Priya Guha: 'Fırsatları, ortaklık içinde çalışarak yakalayabiliriz'
YUNUS TÜRK/MEHMET FATİH ERDOĞDU - Innovate UK Council Üyesi Priya Guha, Birleşik Krallık ve Türkiye'de iş birliği ve teknolojide karşılaşılan zorluklara çözüm bulmak için bir araya gelindiğini belirterek, "Birlikte iş kurmaktan, birlikte araştırma yapmaktan, teknolojinin toplumlarımız için yarattığı fırsatlardan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğimize bakmaktan yanayız ve fırsatları bu ortaklık içinde çalışarak yakalayabiliriz." dedi.

Priya Guha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı'nın geçen hafta İstanbul'da düzenlediği Birleşik Krallık Teknoloji Konferansı'nda, Türkiye ve İngiltere arasındaki güçlü ticaret anlaşmasının özellikle teknoloji alanında ticaret ve yatırım ilişkilerinin sürdürülmesi, güçlendirilmesine katkısının vurgulandığını ifade etti.

Teknolojinin her yerde olduğunu ve çalışma şeklini değiştirdiğini dile getiren Guha, teknolojinin yaşam tarzını ve bir şeyler üretme şeklini değiştirdiğini anlattı.


- "Teknoloji, herkesin geleceği görme biçimini etkiliyor"


Priya Guha, teknolojinin herkesin geleceği görme biçimini etkilediğini belirterek, "Bence İngiltere, tüm bu alanlarda kendini çok iyi konumlandırmış. Ama aslında İngiltere, bunu kendi başına yapmak istemiyor. Fırsat, iş birliği içerisinde yatıyor." diye konuştu.

Birleşik Krallık ve Türkiye'de iş birliği ve teknolojide karşılaşılan zorluklara çözüm bulmak için bir araya gelindiğini ifade eden Guha, "Birlikte iş kurmaktan, birlikte araştırma yapmaktan, teknolojinin toplumlarımız için yarattığı fırsatlardan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğimize bakmaktan yanayız ve fırsatları bu ortaklık içinde çalışarak yakalayabiliriz." dedi.

Guha, Innovate UK Council'ın, Birleşik Krallık Araştırma ve İnovasyon kuruluşunun büyük bir parçası olduğuna işaret ederek, "Saf bilimlerden sosyal bilimlere kadar pek çok farklı sektördeki araştırmaları bir araya getiriyor. Innovate UK, araştırmaların ticarileştirilmesine odaklanıyor. Bir işletmenin Birleşik Krallık'a ekonomik refah sağlayacak şekilde daha çok araştırma yoğunluklu olmasına katkı sağlıyoruz." şeklinde konuştu.


- "Programlar ve akademiler iki ülkenin gelecek ilişkileri için önemli olacak"


Innovate UK tarafından yatırım yapılan her bir sterlinin Birleşik Krallık ekonomisine 7 sterlin olarak döndüğünü aktaran Guha, "Birleşik Krallık Teknoloji Konferansı'nda Türkiye'den meslektaşlarımız ile yaptığımız şey, aslında bu araştırmanın ticarileştirilmesi sürecinde birbirinden öğrenme fırsatları aramakla kalmıyor, aynı zamanda bazı programlara ortak oluyoruz." dedi.

Guha, birkaç hafta önce İngiltere'deki Kraliyet Mühendislik Akademisi'nde, bir grup Türk girişimciyle birlikte olduğunu, bu şirketlerin araştırmanın ticarileştirilmesi konusunda kendi fikirlerini ortaya koyduğunu, bu nedenle çok sayıda iş birliği olduğunu söyledi.

Birleşik Krallık ve Türkiye'den firmaları ve girişimcileri programlar ve akademiler vesilesiyle bir araya getirmenin önemine işaret eden Guha, "Programlar ve akademiler, hem Birleşik Krallık hem de Türkiye'nin gelecek ilişkileri için önemli olacaktır." dedi.

Haber Ara