Dolar

32,3654

Euro

35,0198

Altın

2.324,97

Bist

9.079,97

İnglitere: Esad için gelecek görmüyoruz

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Suriye rejimi ve Rusya’da dahil olmak üzere rejimin destekçilerine, yıkıcı askeri taktiklere son verme ve müzakere masasına geri dönme çağrısında bulunuyoruz. Devlet Başkanı Beşşar Esed için Suriye'de bir gelecek görmüyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-15 22:08:24

İnglitere: Esad için gelecek görmüyoruz

Suriye'deki son gelişmeler ile Halep'teki duruma da değinen Fallon, şu ifadelere yer verdi: "Devlet Başkanı Beşşar Esed için Suriye'de bir gelecek görmüyoruz. Halep'te muhalefeti bozguna uğratsa bile, hastaneleri bombalamak, insani yardımları kısıtlamak ve sadece yüzde 40'ını kontrol edebildiği bir ülkede kalmak zafer değil. Yazdan bu yana Halep'e gıda ilaç ve diğer insani yardımları göndermeye çalışıyoruz ve bu konuda Rusya'dan sıfır iş birliği aldık. Bunun aksine, yardım konvoylarına saldırıldığını, hastanelerin bombalandığını, Halep'teki sivillerin durumuna yönelik barbarca bir tutum sergilendiğini gördük. Halep, Rusya'nın ürettiği bir trajedidir." ABD Dışişleri Bakanı Ashton Carter da, Esed'in Suriye'deki geleceği konusunda İngiliz mevkidaşıyla aynı fikirde olduğunu dile getirerek, "Suriye'deki iç savaşı bitirecek ve böylece şiddete son verecek tek yol, siyasi bir yoldur. Suriye halkının acılarına son verecek tek yol, siyasi geçiş olacak." dedi.

Esed'in sivillere yönelik saldırılarına destek sağlamasından dolayı Rusya'yı gaddarlıkla suçlayan Carter, "Bu trajedi (Halep'teki durum), rejim ile Rusya'da dahil olmak üzere rejimin destekçilerinin akıl almaz gaddarlığını yansıtıyor." sözlerini kullandı.

Carter ayrıca, bölgeye yardım ulaştırılması konusunda da Rusya'nın tutumunu eleştirerek, "Uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler, bölgeye insani yardım ulaştırmayı deniyor. Bunun neden yapılamayacağına dair bir sebep yok. Yardım gönderilemiyor çünkü rejim ve Ruslar, yardımın gitmesine izin vermedi." diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara