Dolar

32,5950

Euro

34,8202

Altın

2.410,74

Bist

9.645,02

İngliiz İşçi Partisi lideri Corbyn: Filistin halkının yapılan haksızlıklara karşı sessiz kalamayız

Önceki gün Londra’da gerçekleştirilen 'Filistin'le Dayanışma Mitingi'ne katılan İngiliz İşçi Partisi lideri Corbyn, facebook sayfasından paylaştığı mesajında, “Filistin halkına yapılan haksızlıklara karşı sessiz kalamayız” dedi. Corbyn ayrıca İngiliz hükümetinden, İsrail’e silah satışını durdurmasını istedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-13 09:50:21

İngliiz İşçi Partisi lideri Corbyn: Filistin halkının yapılan haksızlıklara karşı sessiz kalamayız

buyuk_27

İngiliz İşçi Partisi lideri Corbyn, “Filistin halkına yapılan haksızlıklara karşı sessiz kalamayız” dedi. Corbyn ayrıca İngiliz hükümetinden, İsrail'e silah satışını durdurmasını istedi.

Önceki gün İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilen Filistin'le Dayanışma Mitingi'ne katılan İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, partisinin Filistin halkına verdiği desteği dile getirerek, İsrail'in insan hakları ihlallerini ve Gazze saldırısını kınadı.

‘FİLİSTİN HALKINA YAPILAN
ADALETSİZLİKLERE SESSİZ KALAMAYIZ'

Corbyn Facebook sayfasında paylaştığı mesajında, “Filistin halkına yapılan haksızlık ve adaletsizliklere karşı sessiz kalamayız” dedi.
İşçi Partisi'nin, Gazze'de yüzlerce silahsız Filistinli'nin işgalci İsrail güçleri tarafından vurulmasını kınadığını belirten Corbyn, mülteci ailelerinin haklarını da korunmasını talep etti.

Corbyn, geçtiğimiz hafta Gazze'ye yapılan saldırılarda, 29 Filistinli ve dört İsraillinin hayatını kaybetmesinin üzücü ve de tehlikeli olduğunu belirterek, her an tam ölçekli çatışma ihtimali riskini hatırlatarak, İngilizler de dahil olmak üzere birçok hükümetin Gazze'de yaşananlara karşı sessiz kalmasını eleştirdi.

‘İNGİLİZ HÜKÜMETİ, İSRAİL'E
SİLAH SATIŞINI DONDURMALI'

İngiliz İşçi Partisi Lideri Corbyn, “İngiliz hükümetinin sessiz kalmak yerine, çocuklar, sağlık görevleleri ve gazeteciler dahil olmak üzere sivil göstericilerin öldürülmesini kınamalı ve İsrail'e silah satışlarını dondurmalı” dedi.

İsrail hükümetinin uluslarası yasaları hiçe sayarak, Filistinlilerin topraklarında yasadışı işgal ve yerleşimlerini sürdürdüğünü belirten Corbyn, adalet ve güven olmadığı müddetçe barışın gelmeyeceğini söyledi.
İsrail ve Filistinlilere sürdürülebilir barış çağrısında bulunan Corbyn, İsrail'in uluslarası hukuku göz ardı etmemesini isedi.

Corby ayrıca , “ABD Başkanı Trump'ın Orta Doğu palanının beklendiği gibi Filistinlilerin İsrail'le birlikte uygulanabilir bir devlet hakkı tanınmaması halinde, İngiliz hükümetini ve uluslarası toplumu kararlı bir şekilde reddetmeye çağıracağız. Filistin halkının haklarını korumayan hiçbir barış planı başarılı olmaz.” dedi.

İKTİDARA GELMELERİ HALİNDE
FİLİSTİN DEVLETİNİ
TANIYACAKLARINI SÖYLEMİŞTİ

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, iktidara gelmeleri halinde Filistin devletini tanıyacaklarını söylemişti.
Partinin Liverpool'daki sonbahar kongresinde konuşan Corbyn, İşçi Partisi'nin “Güvenlik içindeki bir İsrail'den ve Filistin devletinden yana” olduğunu belirterek, “İktidara gelir gelmez Filistin devletini tanıyacağız” demişti..

İşçi Partisi'nin İsrail ordusunun Filistinli sivillere ateş açmasını ve İsrail'in kabul ettiği ulus devlet yasasını kınama konusunda tek vücut olduğunu kaydeden Corbyn, “Devam eden işgal, yasa dışı yerleşimlerin genişletilmesi ve Filistinli çocukların hapsedilmesi bir zulümdür” ifadelerini kullanmıştı.

FİLİSTİN HALKINA VERDİĞİ DESTEKTEN
ÖTÜRÜ ‘YAHUDİ DÜŞMANLIĞI' İLE SUÇLANIYOR

Kongrede partililer Filistin bayrakları açmıştı. Kürsüde Filistin'le ilgili konuşan bir delege, kendisine süresinin bittiğinin söylenmesi üzerine kongre yönetimine tepki göstererek, “Sürem bitmedi. Filistin halkı için konuşuyorum. Kürsüden indirmek istiyorsanız güvenliği çağırın, hatta bir ordu çağırın” demişti.
Corbyn, 2015'te liderliğe geldiğinden bu yana Filistin'e verdiği destekten ötürü “Yahudi düşmanlığı” ile suçlanıyor.

 

Haber Ara